Márton-napi Borfesztivál a Gellért Szállóban
Számos borász kiállító mellett sörkóstoló, sajtkurzus, borvacsora, Lakosztályétterem és kettős Sunday brunch várja a VI. Márton-napi Borfesztivál látogatóit csütörtöktől vasárnapig a budapesti Hotel Gellértben.
Idén Szent Mártont, az újbor bíráját, a szőlősgazdák védőszentjét, valamint a gasztronómia védőszentjeit idézi meg a rendezvénysorozat: mások mellett a cseh sörök, a szakácsok, pincérek, az érlelt sajtok és a szőlőművesek védőszentjeinek mítosza ihlette a borfesztivál programjait – közölték az MTI-vel a szervezők.
Csütörtökön a februári Indoor Sörfesztivál beharangozójaként húsz kézműves sört lehet kóstolni a Gellért Sörözőben sörkorcsolyák kíséretében.
Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a boros kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat, a gasztro kiállítók között pedig ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán vehetnek részt az érdeklődők, bebarangolva a szálloda lakosztályait.
Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter lesznek a pénteki és szombati borvacsorák háziasszonyai, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői, többek között a Gerbeaud, a Kistücsök, a Salon, a Tanti és a Gellért Söröző részvételével, míg Vajda Pierre étteremkritikus sajtkurzust moderál.
Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben a Lakosztályétterem, amely kiváló keretet ad Pesti István Michelin-csillagos séf és a French Wine Society Champagne Master képzésén végzett pezsgőszakértő, Túróczi Anett hatfogásos Champagne-vacsoraestjének.
A Márton-napi Borfesztivált először zárja kettős Sunday brunch, melynek során a műfaj legjobb budapesti éttermei – a Paris Budapest, az Araz, a Hilton, a Gundel, a Manna és a Panoráma – képviseltetik magukat, sőt a Gellért Sörözőben ott lesznek Budapest legjobb kifőzdéi is.
A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Zöld Tusa – Vegán vs. húsevő: Enni vagy nem enni?
A Klímapolitikai Intézet és a Reaktor környezetpolitikai vitasorozatában 2022. június…
Tovább olvasom >A mosléktál mint gasztronómiai koncepció
5-6 éve New York vendéglátásában trendszerűen megjelentek a mindenféle össze…
Tovább olvasom >Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival
A Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Johnson & Johnson leállítja a talkum-alapú babapúder globális értékesítését
A Johnson & Johnson 2023-ban leállítja a talkum alapú babapúder…
Tovább olvasom >Az otthon elkészített jegeskávéra szavaznak a magyarok a Costa Coffee felmérése szerint
Nyáron a forróságban nincs is jobb, mint egy csésze jegeskávé:…
Tovább olvasom >Nincs több OBI-katalógus, ennyi volt!
Az OBI követi a nyugat-európai trendeket Magyarországon is, ezért többé…
Tovább olvasom >