Mártások, olajok – díszítéshez is

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 05. 21. 08:00

Örömteli jelenség, hogy a szószok piacán a nagy cégek nemzetközi márkái mellett megjelennek a magyar importőrök által kis- és középvállalkozásban forgalmazott, a piacot jelentősen színesítő termékek is. Ilyenek például az angol Imaginative Cuisine cég ételkiegészítői. Az ezeket forgalmazó Quality Trade/Vámunió Kft. a hirdetések mellett saját éttermében tartott bemutatókkal is népszerűsíti a hazai szakácsszakmának e termékcsaládot, amely egyébként a SIAL Párizs 2006 és az IFE London 2007 kiállítások innovációs kategóriájának győztese.
Az Imaginative Cuisine balzsamecetek 6-féle ízesítésben (natúr, meggyes, fokhagymás, chili-borsos, vaníliás és fügés) kaphatók, 500 ml és 150 ml-es kiszerelésben. Könnyen használhatóak az előkészítés, a sütés-főzés fázisában és dekorációként egyaránt. Ajánlott húsok pácolására, saláták önteteihez, az elkészült főételek díszítésére, sajt-tálakhoz, fagylaltokhoz, gyümölcssalátákhoz és egyéb desszertekhez.
Az úgynevezett „Díszítő olajok” 5 ízben elérhetők (rukkolás, bazsalikomos, citromos, vízitormás és chilis), 400 ml-es kiszerelésben. Ajánlják őket salátákra, sütéshez, köretek díszítéséhez.
A „Díszítő mártásokat” 5-féle ízesítésben (étcsokoládés, mangós, céklás, málnás, passiógyümölcsös), 400 ml-es kiszerelésben árusítják, felhasználhatók édességek sütésénél, díszítésénél, mangós mártásnál halak, rákok pácolásához, sütéshez, wokban történő sütéshez, fagylaltokhoz, gyümölcssalátákhoz.
Az ázsiai mártogatósokról cikkünkben már szóltunk, viszont külön érdemes kiemelni a Quality Trade által Ázsiai mártogatósnak nevezett termékcsalád nálunk ilyen formában ritkán használt termékeit. 4-féle ízben kapható (piros chilis-fokhagymás, sárga chilis-gyömbéres, zöld chilis-bazsalikomos és feketefűszeres rizsecet), 150 milliliteres és 1 literes, séfek számára könnyen kezelhető kiszerelésben. Ajánlják wokokhoz, tempura rákokhoz, panírozott termékekhez mártogatásra, sült húsokhoz, szendvicsbetétekhez, valamint mindenféle ázsiai ízvilághoz.
Ahogyan ez eddig is megszokott volt, e termékeket az Ízlelő Show-n újra bemutatják, kóstoltatják majd.

Kapcsolódó cikkeink