Mars Magyarország:összefogás a XI. kerületi gyermekotthon lakóiért

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 10. 29. 11:00

A Mars Magyarország budapesti irodájának munkatársai önkéntes napjuk keretében három apartmant festettek ki, több százezer forint értékben osztottak szét adományokat, és több, mint 100 emberre főztek pénteken a Kossuth Lajos Gyermekotthonban. A vállalat számára évek óta hagyomány az önkéntes munka, melynek helyszínéül a munkatársak idén is a Mars budapesti irodájának otthont adó XI. kerületet választották.

A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei évben is együtt mozdultak meg a Mars Magyarország munkatársai egy jó ügy érdekében. A 2010-ben, a budaörsi kutyamenhelyen végzett önkéntes munka, illetve a tavalyi évben felújított Újbudai kutyafuttatók felújítása után a Mars ezúttal a XI. kerületi Kossuth Lajos Gyermekotthonba ment segíteni és adományozni. A gyermekotthon számára nemcsak több százezer forint összértékű adományokat vittek a vállalat munkatársai, hanem három apartmant és a hozzájuk tartozó folyosót is kifestették, a nap végén pedig a gyerekekkel közösen több, mint 100 főre főztek ebédet Uncle Ben’s és Dolmio alapanyagokból egy dietetikus felügyelete mellett. Ahogy a tavalyi évben, idén is a budapesti Mars irodának otthont adó XI. kerületben jótékonykodott a vállalat, tovább növelve ezzel nemcsak a saját, hanem a kerület jó hírnevét is.

Az önkéntes napon a közös munka mellett Hermecz Anna dieteikus interaktív előadást is tartott a gyerekeknek az egészséges táplálkozás legfontosabb alapjairól. A közös főzés során pedig az otthon lakói csapatokra osztva versenghettek egymással, mivel az elkészült ételeket egy, a résztvevőkből és a gyerekekből delegált zsűri is díjazta. A díjak a Mars által vásárolt adomány részeként sporteszközök voltak, amelyeket a gyerekek a helyszínen vehettek át. A zsűri tagjai között helyet foglalt Baráth Andrea, az Újbudai Önkormányzat idősügyi és esélyegyenlőségi referense, és Dóka Rita, az intézmény igazgatónője is, aki elmondta: „Nagyon köszönjük a Marsnak nemcsak az értékes és hasznos adományokat és munkát, hanem a közös élményt is a gyerekekkel, hiszen nekik a tárgyi segítség mellett erre a személyes jelenlétre van a legnagyobb szükségük. A mai nap így több szempontból is különleges volt, és emlékezetes marad számunkra. Az a példamutatás, amit a Mars képvisel, remek útravaló a gyermekeinknek az életben.”

„Az önkéntes munka évek óta kiemelt szerepet játszik a Mars mindennapjaiban. Büszke vagyok rá, hogy a munkatársi napon ismét sikerült megvalósítani egy olyan saját kezdeményezést, amely jól példázza vállalatunk elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás iránt. Az összefogás, és a gyerekek közös programokba való bevonása mellett kiemelt célunk volt az egészséges táplálkozást és a mozgás fontosságát is hangsúlyozni. Az idei kezdeményezés is remekül sikerült, és reményeink szerint tovább mélyíti kölcsönös kapcsolatunkat a XI.-ik kerülettel, illetve a gyermekotthonnal is, ahová legközelebb is szívesen visszalátogatunk” – tette hozzá Mayer Zsolt vállalati kapcsolatok igazgató.

Kapcsolódó cikkeink