Marketing ígéretek helyett bizonyíték kell
A funkcionális élelmiszerek hatásait klinikai vizsgálatokkal kell igazolni.
Július elsején hatályba lépett az Európai Parlament és a
Tanács rendelete, amely szabályozza az élelmiszereken feltüntethető tápanyag-összetételre
és egészségre vonatkozó információkat.
A jövőben a csomagoláson tudatosítani kell a fogyasztókban a
kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód fontosságát, valamint azt,
hogy ezeket az adott termékben szereplő tápanyag nem pótolja teljes egészében.
Az olyan típusú ajánlások valóságát, mint például
"csökkenti a vérnyomást", "jót tesz a szívnek", klinikai
vizsgálatokkal kell igazolni, ezt 2008. január 1-jéig az Európai
Élelmiszerbiztonsági Ügynökséggel (European Food Safety Agency – EFSA) kell
jóváhagyatni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >