Marketing ígéretek helyett bizonyíték kell
A funkcionális élelmiszerek hatásait klinikai vizsgálatokkal kell igazolni.
Július elsején hatályba lépett az Európai Parlament és a
Tanács rendelete, amely szabályozza az élelmiszereken feltüntethető tápanyag-összetételre
és egészségre vonatkozó információkat.
A jövőben a csomagoláson tudatosítani kell a fogyasztókban a
kiegyensúlyozott étrend és az egészséges életmód fontosságát, valamint azt,
hogy ezeket az adott termékben szereplő tápanyag nem pótolja teljes egészében.
Az olyan típusú ajánlások valóságát, mint például
"csökkenti a vérnyomást", "jót tesz a szívnek", klinikai
vizsgálatokkal kell igazolni, ezt 2008. január 1-jéig az Európai
Élelmiszerbiztonsági Ügynökséggel (European Food Safety Agency – EFSA) kell
jóváhagyatni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >