Már tesztelhető a Nébih interfésze az e-GN benyújtásához
A Nébih interfészt biztosít az elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) benyújtásához, ami így lehetővé teszi a közvetlen adatbeküldést a gazdálkodók üzemirányítási szoftvereiből.

(Fotó: Pixabay)
A „csatlakozási kérelem” formanyomtatványa, valamint az interfész részletes dokumentációja a Nébih API szolgáltatás oldalon érhető el.
A közvetlen adatbeküldés lehetőségét biztosító fejlesztés során a Nébih először a tesztrendszerhez ad hozzáférést
A teszteléshez szükséges API tokent, valamint a tesztfelhasználókhoz tartozó tokent a kitöltött „csatlakozási kérelem” nyomtatvány beküldése után kapják meg a felhasználók. Az éles rendszerhez szükséges hozzáférés megadására a sikeres tesztidőszakot követően kerülhet sor. Az e-GN esetében idáig nem volt lehetőség a közvetlen, interfészen keresztül történő adatbeküldésre. A mostani fejlesztéssel e szolgáltatást tette elérhetővé a Nébih, mely remélhetőleg számottevő segítséget és adminisztrációs tehercsökkenést jelent a felhasználók számára.
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
NAK: az áprilisi fagyok jelentős károkat okoztak
Az áprilisi fagyok jelentős károkat okoztak számos gyümölcsösben. A gazdálkodók…
Tovább olvasom >Új elemekkel bővült a kereskedelmi célú állattartó telepekre belépők kötelező nyilvántartása
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a figyelmet, hogy 2025.…
Tovább olvasom >Órákon belül felszámolják a rábapordányi telepet, de a vírus megállításához minden állattartó fegyelmezettsége kell
Órákon belül felszámolják a ragadós száj- és körömfájásvírussal fertőzött rábapordányi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Három új üzlettel bővült a SPAR hálózata Albániában
Tovább erősíti jelenlétét a SPAR Albániában: három újonnan nyílt üzletének…
Tovább olvasom >Bizalomzuhanás a globális gazdaságban az amerikai vámháború nyomán
A világgazdaság vezető szereplőinek gazdasági bizalmi indexei jelentősen romlottak az…
Tovább olvasom >Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >