Már nálunk is elérhető a rovarchips

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 18. 11:06

Ma már Magyarországon is megtehetjük, hogy bogarakkal, pókokkal és egyéb ízeltlábúakkal dobjuk fel a vacsoránkat – írja a hvg.hu. Igaz, egyelőre vicces ajándéknak vásárolják ezeket, de kit tudja, lehet, hogy a jövőben ezek lesznek az új chipsek.

csokiszocske

Csokoládés szöcske, szagópálma zsizsik, prémium bogár báb mix, sáska – néhány termék, ami már több budapesti boltban is kapható. A 10-15 grammos zacskós kiszerelésű, bizarr étrend-kiegészítőket 2500 forintért árulják a boltokban, interneten már 1500-2000 forintért is rendelhetünk ilyet.

Úgy tudjuk, egyelőre annyira nem népszerű a termék, hogy meccsnézéshez, a sör mellé tömeges vinnék a vevők, de egyre népszerűbb például a legénybúcsúkat, bátorságpróbákat szervezők körében.

Ma még tehát leginkább poén az ízeltlábú-rágcsa, pedig ha valaki legyőzi ellenérzéseit/undorát az Európában nem megszokott kajával szemben, egy ropogós, snackszerű ételt ízlelhet meg.

Ajánlják még levesekre, salátákra, de nem sok keresgélés után rábukkanhatunk olyan receptekre, mint a Sült rizs tücsökkel, a Saláta – Szágó kukaccal vagy éppen a Csokis muffin, sáskával.

Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában ugyanakkor mintegy 1900 ízeltlábú szolgál alapvető, mindennapi táplálékforrásként. A fogyasztott fajok között bogaraktól kezdve a méheken, szöcskéken, tücskökön, lepkéken, hangyákon keresztül a pókokig és a százlábúakig szinte minden rendszertani csoport fellelhető. (hvg.hu)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink