Már lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe
Szerdától lehet asztalt foglalni az Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe; a rendezvény során országszerte több mint 150 étterem várja különleges, fix árú menüsorral a vendégeket október 5. és 15. között – közölte az eseményt szervező DiningCity az MTI-vel.

Indul az étteremhét promóciója
Az idei őszi Étterem Hét kínálatában a rekordszámú, több mint 150 étterem között található indiai, japán, libanoni, grúz, török, mexikói, francia, olasz és spanyol konyha is. Az alkalomra komponált, előnyös árú menüsorok fogásai között glutén-, laktóz- és cukormentes ínyencségek is szerepelnek, de a vegetáriánus vagy vegán vendégek sem maradnak éhesen – olvasható a szervezők közleményében.
A tájékoztató szerint a vendéglátóhelyek három árkategóriában, három- vagy négyfogásos menüket ajánlanak: idén a top kategóriában 5900, a prémium kategóriában 7900, míg az exkluzív kategóriában 9900 forinttól kínálják a menüsorokat, szervizdíjjal együtt. A vendéglőkbe a www.etteremhet.hu oldalon lehet előzetesen bejelentkezni.
Mint a közleményben kiemelik, a programban számos olyan étterem szerepel, amely neves gasztronómiai listák szerint ott van a száz legjobb magyarországi étterem között, vagy Michelin ajánlással rendelkezik.
A fogások megalkotásakor a séfek olyan alapanyagokhoz nyúlnak, mint a homár, a polip, a szarvasgomba, prémium kecskesajt, nyúl, őz, szarvas, vaddisznó, bivaly vagy muflon. A kínálatban megtalálható majd többek között a pho leves, a ramen leves, a báránygerinc, a spanyol véres hurka, a Szent Jakab kagyló, valamint a rákraguval töltött tintahal, az ördöghal, a burgundi csiga vagy a grillezett fürj is.
Az Országos Étterem Hét eseményét 2011 óta rendezi meg a szervező DiningCity azzal a céllal, hogy minél szélesebb réteg ismerhesse meg a hazai prémium kategóriás éttermeket. Az eseményre évente kétszer, tavasszal és ősszel kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
Friss kutatás: a vendégek messziről elkerülik azokat az éttermeket, ahol rossz a mosdók állapota
A Tork nemzetközi felmérésében a válaszadók 73%-a arról számolt be,…
Tovább olvasom >Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >