Már közösségi autóval is mehetünk a Budaörsi Auchan Korzóra

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 15. 08:51

Az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. és a SHARE NOW Magyarország együttműködésének köszönhetően a vásárlók már közösségi autóval is ellátogathatnak a Budaörsi Auchan Korzóra.

Egyre népszerűbb Magyarországon az autómegosztás, ami a jövő egyik meghatározó trendje lehet a közösségi közlekedésben. A saját tulajdonban lévő autók élettartamuk nagy részét kihasználatlanul töltik, az autómegosztó szolgáltatás viszont csökkenti az utakon a zsúfoltságot, a környezetszennyezést, ráadásul nincsenek horribilis fenntartási költségek, és a gépkocsit mindenki csak akkor veszi igénybe, amikor szüksége van rá. Az autómegosztás élhetőbbé teheti a fővárost, hiszen egy közösségi gépkocsival akár 4-6 saját tulajdonú autó is kiváltható, így kevesebb a dugó, és több a szabad parkolóhely is.


Ez a fenntartható közlekedési mód mostantól az Auchan Korzó vásárlói számára is elérhetővé válik. Az Auchan Korzók üzemeltetője és a SHARE NOW első körben a Budaörsi Auchan parkolójáig hoz létre ún. Külső Zónát a közösségi autók igénybevételére. A szolgáltatás 2021. április 16-tól egy két hónapos tesztidőszakkal indul. Bízva a projekt sikerében,  a szolgáltatás várhatóan hosszú távon is elérhető lesz, és akár további Auchan Korzókra is kiterjeszthetővé válik.

A SHARE NOW számára kiemelten fontos, hogy a Budapesthez tartozó, de nem központi helyen elhelyezkedő városrészeket is bevonja az autómegosztás vérkeringésébe, így a fővárosi autómegosztó szolgáltatók közül elsőként a városközponttól távolabb eső területeken Külső Zónákat hoz létre. Az utak ezekből a zónákból – így a tesztidőszak ideje alatt a Budaörsi Auchan parkolójából is – bármikor indíthatóak, valamint egy egyszeri extra díj mellett bármelyik SHARE NOW autóbérlés le is zárható itt.

A SHARE NOW segítéségével a Budaörsi Auchan Korzó üzleteit már összesen tizenhárom fajta, köztük három különböző elektromos SHARE NOW modellel is megközelíthetik a vásárlók, ezek a MINI Cooper SE, a BMW i3, illetve a smart EQ fortwo.

Buday Bence, a SHARE NOW Magyarország ügyvezető igazgatója így nyilatkozott az együttműködéssel kapcsolatban: „A SHARE NOW célja a hétköznapi élethelyzetekben mobilitási alternatívát kínálni a Budapesten és környékén élők számára. Erre tökéletes példa a bevásárlás az Auchan Korzó üzleteiben, hiszen a vásárlók budaörsi útjukhoz, a saját autó fenntartási költségei nélkül 300 autó közül választhatnak egyetlen kattintással.”

Az autómegosztó szolgáltatóval kötött megállapodás az Auchan Korzókat üzemeltető Nhood Services Hungary Kft. számára legalább olyan fontos. A vegyes ingatlanszolgáltatással foglalkozó vállalat ugyanis kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi és környezeti felelősségvállalás kérdéskörére is. A cég valamennyi tevékenységét a bolygó, az emberek és a profit hármas dimenziójának tükrében szemléli, és fejlesztései során tekintettel van működése környezeti, társadalmi és gazdaságai hatásaira. A vállalat munkatársai minden általuk üzemeltetett helyszínen arra törekednek, hogy fenntartható és felelősségteljes módon fejlesszék a környezetet a jövő generációi számára, ezért folyamatosan dolgoznak a környezettudatos megoldásokon az Auchan Korzók esetében is.

Kapcsolódó cikkeink