Már korábban is szorgalmazták a kereskedők a cafeteria készpénzesítését

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 16. 10:40

A kereskedelem szereplői jól járhatnak, ha a cafeteriajuttatások készpénzzé változnak – írja a Népszabadság nyomán a hirado.hu.

polc-

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a lapnak elmondta: nekik eddig is az volt az érdekük, hogy a cafeteria rendszere minél szélesebb körű és minél rugalmasabb legyen.

Ha szabadon elkölthető készpénzzé alakítják, az egyik legvonzóbb költési helyszín vélhetően épp a kereskedelem lesz – véli a főtitkár.

Fata László cafeteria-szakértő azt mondta: a jövő évi bértervezést egyelőre nem nehezíti a bizonytalanság.

A várható változások után viszont másképp kell megközelíteni azokat a célokat, amelyeket a cégek a cafeteria révén – például a sportolás támogatásával – egyébként el akarnak érni: mint a kollégák rekreációja, rendszeres egészségügyi felülvizsgálata, vagy a betegségmegelőzés.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a Népszabadságnak a témában úgy nyilatkozott: a gyógyszertárak még nem tudják milyen és mekkora kárt okoz majd a tervezett átalakítás. A napokban mérik fel, hogy pontosan mire számíthatnak és konzultálnak az egészségpénztárakkal is – tette hozzá. (hirado.hu)

Kapcsolódó cikkeink