Már jüan alapú bankkártyát is lehet igényelni Magyarországon

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 01. 24. 11:04

Kínai jüanban vezetett betéti kártyát bocsát ki a Bank of China. A kártyákat a Bank of China a China UnionPay-jel együttműködve bocsátja ki és ez lesz az első kínai jüan kártya Közép-Kelet Európában – idézi Tien Kuo-li-t, a Bank of China elnökét az origo.

bank of china

A chip kártyát kezdetben csak magánszemélyek számára a Bank of China (Hungária) Zrt., fiókjaiban értékesítik majd Magyarországon, később elérhető lesz a bank prágai, bécsi és belgrádi irodáiban is.

A bankkártyákat Magyarországon, miként az egész világon, a UnionPay logoval ellátott ATM-ek és POS terminálok fogadják el, továbbá az együttműködésben részt vevő bankok pultjainál is.

A kártyákat magyar forintban és kínai jüanban (renminbi) fogják vezetni. Minden kártyabirtokos társkártyát igényelhet családtagjai számára.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte: a Bank of China és az MNB kapcsolata hosszú és konstruktív, a Bank of China által megtett lépések hozzájárulnak a renminbipiac nemzetközi fejlődéséhez.

Emlékeztetett arra, hogy a jegybanki renminbi programot 2015-ben hirdette meg a Nemzeti Bank. Az eddigi legjelentősebb eredménynek nevezte, hogy a Bank of China 2015-ben Budapesten nyitotta meg kelet- és közép-európai regionális RMB-klíring központját. (origo)

 

Kapcsolódó cikkeink