Már Ausztráliában is küzd az élelmiszer-pazarlás ellen a Too Good To Go
Európai és észak-amerikai sikerei után a Too Good To Go most Ausztráliában kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlást. Ausztráliában évente 7,6 millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe, ami komoly környezeti és gazdasági károkat okoz.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A Too Good To Go Melbourne-ben indult el elsőként helyi vendéglátóipari vállalkozásokkal együttműködve. A vállalat globális közössége immár 100 millió felhasználót és 170 000 partnert számlál.
A WWF adatai szerint a világon előállított élelmiszerek évente mintegy 40%-a megy veszendőbe, és ez a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-áért felelős. 2016-os indulása óta a Too Good To Go több mint 350 millió ételt mentett meg, és ezzel 945 000 tonna szén-dioxid kibocsátását előzte meg.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >Az ökológiai gazdálkodás az agrár-fenntarthatóság kulcsa és vezető modellje
Budapesten találkoztak az ökológiai gazdálkodás nemzetközi és hazai szakemberei a…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >