Már Ausztráliában is küzd az élelmiszer-pazarlás ellen a Too Good To Go
Európai és észak-amerikai sikerei után a Too Good To Go most Ausztráliában kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlást. Ausztráliában évente 7,6 millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe, ami komoly környezeti és gazdasági károkat okoz.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A Too Good To Go Melbourne-ben indult el elsőként helyi vendéglátóipari vállalkozásokkal együttműködve. A vállalat globális közössége immár 100 millió felhasználót és 170 000 partnert számlál.
A WWF adatai szerint a világon előállított élelmiszerek évente mintegy 40%-a megy veszendőbe, és ez a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-áért felelős. 2016-os indulása óta a Too Good To Go több mint 350 millió ételt mentett meg, és ezzel 945 000 tonna szén-dioxid kibocsátását előzte meg.
Kapcsolódó cikkeink
A legnagyobb értékeinket pazaroljuk el – a Lidl így tesz ellene
Az idei Global Risk Report alapján 2035-re a negyedik legnagyobb…
Tovább olvasom >A Lidl a WWF-fel közösen erősíti nemzetközi elkötelezettségét a tudatos táplálkozás mellett
A Lidl tovább erősíti a tudatos táplálkozás iránti elkötelezettségét oly…
Tovább olvasom >Az ausztrál kiskereskedők 35%-a új termékeket vezet be az ünnepek alkalmából
44%-uk arra számít, hogy az eladások növekedni fognak a tavalyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: februárban a fogyasztói árak átlagosan 5,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat
2025. februárban a fogyasztói árak átlagosan 5,6 százalékkal haladták meg az…
Tovább olvasom >Újabb kellemetlen inflációs meglepetés
A várt kisebb lassulással szemben tovább emelkedett az infláció februárban…
Tovább olvasom >Rangos nemzetközi kutatási projektben vesz részt a Helia-D fejlesztőcsapata
Magyarország ikonikus kozmetikai márkája, a Helia-D meghívást kapott egy rangos,…
Tovább olvasom >