Már Ausztráliában is küzd az élelmiszer-pazarlás ellen a Too Good To Go
Európai és észak-amerikai sikerei után a Too Good To Go most Ausztráliában kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlást. Ausztráliában évente 7,6 millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe, ami komoly környezeti és gazdasági károkat okoz.
A cikk a Trade magazin 2024/10. lapszámában olvasható.
A Too Good To Go Melbourne-ben indult el elsőként helyi vendéglátóipari vállalkozásokkal együttműködve. A vállalat globális közössége immár 100 millió felhasználót és 170 000 partnert számlál.
A WWF adatai szerint a világon előállított élelmiszerek évente mintegy 40%-a megy veszendőbe, és ez a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 10%-áért felelős. 2016-os indulása óta a Too Good To Go több mint 350 millió ételt mentett meg, és ezzel 945 000 tonna szén-dioxid kibocsátását előzte meg.
Kapcsolódó cikkeink
A magyarok szerint az élelmiszer-pazarlás ugyanolyan nagy probléma, mint a klímaváltozás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ételmentés német léptékben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Folyamatos megújulás a fenntarthatóság útján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eurostat: meghaladta a hárommilliárdot az uniós turisztikai szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2024-ben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Országos jótékonysági akcióval ünnepelték a Kenyér Világnapját
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Így alakul a PENNY nyitvatartása az októberi és novemberi ünnepnapokon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >