Már a hírességek is Milkát gyártanak

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 03. 20. 11:36

Ami korábban elképzelhetetlen volt, mára valósággá vált. Az élelmiszeriparban gigaberuházásnak számító – az elmúlt három évben megvalósult – 11 milliárd forintos fejlesztéssel, a Mondelēz csoporthoz tartozó Győri Keksz székesfehérvári üzemébe költözött a Milka innovatív kekszes táblás csokoládéinak gyártása. Az itt előállított termékeket 25 országba exportálják. A kekszes táblás csokik népszerűsítésére a Milka az ország egyik legnépszerűbb celeb-párosát, Liptai Claudiát és Till Attilát kérte fel, akik egy napra maguk is a fehérvári gyártósorok mellé álltak csokoládét gyártani.

Milka TUC 87g front high res

Az ország egyik legszeretnivalóbb párosa, Liptai Claudia és Till Attila képviselte Magyarország legkedveltebb csokoládéja, a Milka meglepően gyengéd párosításokról szóló közösségi média kampányát is, amelynek keretében olyan nagyon különböző, mégis remekül összeillő, egymást jól kiegészítő párosokat kerestek a szervezők, mint amilyen pl. az édes csoki és a sós keksz. A Gondoltad volna?! című kampány weboldalára és közösségi felületeire feltöltött, legalább 20 szavazatot kapott képek közül került kisorsolásra a főnyeremény. A fődíj nyertese Juhászné Kiss Anita, aki számára kitárultak a székesfehérvári gyár kapui, bepillanthatott a csúcstechnológiás gyártósorok működésébe, mi több, saját Milka csokoládét készíthetett Claudiával és Tillával.

A Milkát is gyártó Mondelēz International világszerte kedvelt, vezető snackmárkák forgalmazója, amely a termékfejlesztést kiemelten fontosnak tekinti. A székesfehérvári üzem tavaly szeptemberben átadott, mintegy 11 milliárdos fejlesztése révén ma már három vadonatúj gyártósorról gördülnek le a Milka kekszes táblás csokoládéi. A világon egyedülálló technológia segítségével, az alpesi csokoládéra 1 perc alatt mintegy 5200 db kekszet helyeznek rá, ami percenként 260 darab kekszes táblás csokoládé gyártását teszi lehetővé. Egy hétre vetítve pedig még hihetetlenebb számot kapunk: ki gondolná, hogy 7 nap leforgása alatt több mint 2 millió 620 ezer tábla csokoládé készül a fehérvári üzemben?

„A Mondelēz International számos szempontot figyelembe véve döntött úgy, hogy a kekszes Milka táblás csokoládéit Magyarországon fogja gyártani. Gyárunkra többek között azért is esett a választás, mert a Győri Keksz immár több mint százéves, kiváló kekszgyártási tapasztalattal rendelkezik. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen új, innovatív Milka-termékek egyedüli, kizárólagos gyártói lehetünk” – mondta Mario Vangelista, a Mondelēz csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. gyárigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink