Már 4000-nél több ponton használják a magyar fejlesztésű Laura kasszaprogramot

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 29. 12:00

Napjainkra négyezernél több ponton használnak az országban Laura kasszaszoftvert, miután a magyar franchise élelmiszerláncok üzletei is átálltak – tájékoztatott Szabó Ervin, a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője, aki a társaság kasszabekötési tapasztalatait is összegezte. A kasszabekötési határidő augusztus vége volt, a bekötések ennek megfelelően az utolsó hónapban is folyamatosak voltak. Az online átállásokon csúcsidőben közel 250 ember dolgozott.

penztargep-nagykassza-nagy

Hivatalosan befejeződött a kasszák online átállása, mint kiderült sokan kivártak az utolsó pillanatig. Már csak néhány olyan vállalkozás lehet, amely – kockáztatva az akár milliós büntetést – nem kötötte még be pénztárgépet a NAV-hoz.

A Laurel Cégcsoport éllovas volt a fejlesztésben, ők készítették és engedélyeztették az első működő online pénztárgépet, majd az első PC-s kasszaengedély is az ő nevükhöz fűződött. A Laura kasszaszoftver A019-es számon kapta meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal jóváhagyását – emlékezett a kezdetekre a Laurel Kft. ügyvezetője. Szabó Ervin hozzátette, összesen 23 kasszaengedélyt kapott a társaság, ennyit senki más nem engedélyeztetett. Így tudták elérni, hogy minden típusú vállalkozás számára legyen megoldásuk.

Az elmúlt időszakban az első nagy kihívás a dohányboltos pénztárgépek fejlesztése volt, ezek ugyanis nemcsak a NAV, de a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) felé is jelentették a forgalmat. A mintegy 6000 trafik közül 1000-nél több egységben üzemel Laurel kassza. A cég ezek után az áruházláncok rendszereinek engedélyeztetésére fókuszált, a COOP, CBA, Reál, Spar, Auchan, Duty Free, KIKA, Bauhaus, Hervis, Möbelix, Baumax, Nike, Fotex, Lapker, Euronics, Salamander, Interticket, OMV pénztárgéprendszereit, vagyis országosan közel 15 000 kasszát feleltettek meg a szigorú követelményeknek.

A legnagyobb hálózatnál, a COOP üzleteiben ez a feladat több, mint 100 vállalkozást, összesen 1500 boltot, 2600 nagykasszát és 1300 kiskasszát érintett. Csúcsidőben közel 250 ember dolgozott az online átállásokon. A művelet során a Laura kasszaszoftvert telepítették a gépekre, így országszerte már több, mint 4000 ponton üzemel a program. Ezzel a Laura lett a legnépszerűbb – magyar fejlesztésű – kasszaszoftver hazánkban – tette hozzá Szabó Ervin.

Kapcsolódó cikkeink