Már 21 székesfehérvári cég támogatja a Közösségi Értékteremtő Programot

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 18. 10:59

A 2013-as induláskor tíz vállalkozás volt részese a KÉPES – Közösségi Értékteremtő Programnak Székesfehérváron, ma már 21 helyi érdekeltségű cég támogatja a társadalmi felelősségvállalásban élenjáró közösségi kezdeményezést – közölte a város polgármestere az idei programot elindító hétfői sajtóeseményen.

szekesfehervar

Cser-Palkovics András (Fidesz) emlékeztetett arra, hogy a 2013-as Szent István-emlékévben több közösségépítő program indult el a városban, azok közül is kiemelkedik a KÉPES program. Mint mondta, alulról jövő kezdeményezésként helyben működő cégek gondolták úgy, hogy a helyi adófizetés és a munkahelyteremtés mellett a közösségformálásba is bekapcsolódnak.

A városvezető beszélt arról is, hogy a résztvevők a gyerekek életét, mindennapjait kívánták jobbá tenni, ezért rászoruló intézmények fejlesztését támogatták. Két év alatt hat óvoda 43 vizesblokkja újult meg, idén két intézmény 12 vizesblokkját újítják fel és bővítik – tette hozzá.

Cser-Palkovics András elmondta, a mintegy 40 millió forintos beruházást a városgondnokság végzi, ehhez több mint 11 millió forintot adtak a cégek. Közölte, hogy a Denso és az Alba Plaza után ezúttal az Alcoa-Köfém lesz a koordinálója a programnak, amely környezetszépítő önkéntes nappal, illetve önkéntes munkával zárul a cégek dolgozói, szülők és gyerekek részvételével.

Sas Erika, az Alcoa kommunikációs vezetője kiemelte: a KÉPES program célkitűzése a vállalat társadalmi felelősségvállalási elképzeléseivel teljesen megegyezik. Az országos szinten példaértékű program a harmadik évben teljesen önfenntartó vált, és egyre több új vállalkozás jelzi csatlakozási szándékát – mondta.

A kiosztott sajtóanyag szerint a program résztvevője többek mellett az Alpha-Vet Kft., a Gealan Hungary Plast Kft., a Halla Visteon Hungary Kft., a Harman Becker Kft., a MetaloBox Kft., a Mondelez Hungária Kft. – Győri Keksz Kft., valamint a Videoton Holding Zrt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink