Makói piac nyílt a SPAR üzletekben

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 11. 00:04

A SPAR lokális stratégiát követ, a helyi viszonyokra összpontosít. Országosan 400 üzletében a vásárlóknak döntően magyar árut biztosít, az ehhez szükséges árualapot megbízható hazai vállalkozásoktól, termelőktől és gazdálkodóktól szerzi be.

Augusztustól igazi különlegesség fogadja a vásárlókat a SPAR üzletekben: a hagyományos makói piac hangulatát idéző, fából készült kínáló pultokon eredeti makói termékek kaptak helyet.
A makói piac ötletét és aktualitását a közelmúltban uniós oltalmat kapott makói hagyma adja, kiegészítve a tájegységre jellemző egyéb zöldségfélékkel. Az árut a makói hagymatermelők által napjainkban is használt, hántolatlan fűzvesszőből készült kosarakból lehet elvenni. Indulásként a tájkörzetből származó vöröshagymából, fokhagymából, petrezselyemgyökérből, és a  lilahagymából válogathatnak a vásárlók.
 „A modern kereskedelem és a hagyományok ápolása jól kiegészíti egymást. Úgy gondoljuk, hogy a magyar tájegységeket és az ott megtermelt kiváló élelmiszereket közelebb hozva a vásárlókhoz, segíteni tudunk abban, hogy többen válasszák a megbízható magyar, jelen esetben a Makó és térségéből származó zöldségféléket”  – jelentette ki Saltzer Kornél, SPAR Magyarország Kft ügyvezető igazgatója.
A bevezetést intenzív televíziós kampány, szórólapos reklám kíséri és 25 ezer darab tájékoztató füzet került kihelyezésre az üzletekben.
Pásztor Vilmos, a Zöldségcentrum Kft. ügyvezetője az együttműködéstől azt várja, hogy ezáltal nő a hazai termékek forgalma és visszahozza az utóbbi időben drasztikusan visszaesett termelési kedvet a térségbe.