Május közepén nyit a Gourmet Fesztivál
Május 12. és 15. között több mint 120 kiállítóval – köztük az öt budapesti Michelin-csillagos étterem standjaival – várja az érdeklődőket a Millenáris parkban a Gourmet Fesztivál, melynek fókuszában ezúttal két alapanyag: a hal és a vad lesznek.
Idén Budapesten zajlik a világ legjelentősebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntője május 10-én és 11-én, ehhez az időponthoz igazították most Magyarország legrangosabb gasztronómiai fesztiváljának kezdetét is – mondta el a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a Gourmet fesztivált szervező Sziget Kft. ügyvezetője.
Gerendai Károly hozzátette: a Gourmet eddig minden évben egy-egy hagyományos fogás újragondolására fókuszált, idén azonban a – Bocuse d'Or inspirációjára – két alapanyag, a hal és a vad kerül a középpontba.
A kiállítók ezúttal is csak meghívással kerülhetnek be; a csúcséttermek, cukrászdák, kávézók, pékségek, borászatok, pálinkafőzdék és sörmanufaktúrák kínálata mellett a gasztroszínpad programjai és újdonságként workshopok is várják a látogatókat – számolt be a programokról.
Budapesten már öt olyan étterem működik, amelynek konyhája elnyerte a Michelin-csillagot: a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown, az Onyx és a Tanti egyaránt saját standdal lesznek jelen, csakúgy, mint a cukrászatok közül a Pataki, a Harrer Chocolat vagy a Gerbeaud. Önálló helyszínt kapnak a Belvárosi Piac kiállítói, köztük A Séf utcája vagy a szintén a Bíró Lajos nevéhez köthető Buja Disznó(k).
Gerendai Károly hangsúlyozta: a belépő ára számos ajándékot és programot magában foglal. A gasztroszínpadon az érdeklődők megismerkedhetnek például a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, megismerhetik a Bocuse d'Or magyar csapatát vagy megtudhatják, hogyan kell szakszerűen kardhalat bontani. Újdonságként kerültek a programba a Gourmet workshopok, melyeken az előzetesen regisztrált vendégek számos mesterfogást leshetnek el.
Nemes Richárd főszervező az MTI-nek elmondta, hogy a több mint 120 kiállító listája már megtekinthető a http://sziget.hu/gourmetfesztival honlapon, ahol május elején a standok várható menüit is közzéteszik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nyitott portákkal várják a fogyasztókat a kistermelő
Országszerte kinyitják kapuikat a fogyasztók előtt a hazai kistermelők. A…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Váratlan páros: Magyar nagymama tanította rétest nyújtani a spanyol sztárséfet
Folytatódott Dani García gasztronómiai kalandozása Magyarországon. A Bibo Budapest étlapjára…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ismét bírságolták a Sheint: megtévesztő zöld állítások miatt lépett az olasz versenyhivatal
Újabb pénzügyi szankcióval sújtották a kínai alapítású fast fashion óriást,…
Tovább olvasom >Baba Kuponhét a Rossmann-nál – most először az Online Drogériában is elérhető a 10%-os kedvezmény
2025. augusztus 4. és 10. között ismét meghirdeti népszerű Baba…
Tovább olvasom >Több tízezer rendelést adtak már le a Kifli.hu új kedvezménypogramjában
Alig negyedév alatt érte el a 20 ezer főt a Kifli.hu Xtra…
Tovább olvasom >