Magyarországon terjeszkedik az Ekol

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 22. 11:21

Magyarországon folytatja terjeszkedését az integrált logisztikai szolgáltatások piacán Törökországban és Európában egyaránt úttörőnek számító Ekol Logistics.

ekol-kozpont

Az Ekol Hungary megbízható, költséghatékony és fenntartható megoldásokkal fogja ellátni ügyfeleit.

Az Ekol európai beruházásai 1996-ban kezdődtek Németországban, Olaszország, Románia, Franciaország, Ukrajna, Görögország és Bosznia-Hercegovina után pedig Magyarországon folytatja terjeszkedését.

Az ügyfeleinek magas minőségű szolgáltatásokat nyújtó Ekol 1 millió eurós befektetéssel alapította meg az Ekol Hungaryt, mely stratégiai fontosságú kapcsolat lesz Európához a vállalat meglévő intermodális hálózata számára, a magyarországi ügyfeleket pedig megbízható, költséghatékony és fenntartható megoldásokkal fogja ellátni.

Az Ekol Hungary október 1-jén kezdte meg működését. A vasúti, közúti és tengeri fuvarozást ötvöző intermodális szállításon túl a budapesti iroda vámügyintézési és logisztikai szolgáltatásokat is nyújt, valamint raktározási lehetőséget kínál a vámhatósághoz közeli, 1500 m2-es raktárhelyiségében.

Az Ekol Hungary 2014-ben 7 és fél millió eurós forgalmat vár, megcélozva ezzel a piacvezetői szerepet a Magyarország-Törökország útvonalon. A magyarországi személyzet tagjainak száma 2014 végére várhatóan 50 főre emelkedik a mostani 11 főről.

Az Ekol Hungary az elkövetkezendő időszakban növelni kívánja raktárkapacitását, illetve bővíti Európában az intermodális szolgáltatói hálózatát, elősegítve a fuvarozást nemcsak a Magyarország?Törökország útvonalon, hanem Európa és a Független Államok Közössége között is. Az Ekol Hungary fogja kiszolgálni majd a legfőbb autóipari, valamint FMCG termékeket gyártó vállalatokat is, mint például a Daimler, a Ford, a VW vagy P&G, melyek már jelenleg is az Ekol állandó ügyfelei közé tartoznak.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy ügyfeleinknek még jobb és színvonalasabb szolgáltatást nyújthassunk, ezért elkötelezettek vagyunk a magyarországi beruházással kapcsolatban. Hiszünk abban, hogy az egyesített magyar és török gazdasági és munkaerő jövedelmező lesz mindkét fél számára” – fogalmazott Ahmet Musul, az Ekol igazgatósági elnöke. Hozzátette, hogy bár már nyolc európai országban van jelen az Ekol, a jövőben is folytatják beruházásaikat a térségben, tovább erősítve a kereskedelmi kapcsolatokat is. „Célkitűzésünk, hogy Európában a logisztikával kapcsolatban az embereknek eszébe jutó 5 név közül mi legyünk az egyik” – tette hozzá az igazgatósági elnök.

Kapcsolódó cikkeink