Magyarországon ruház be az orosz kereskedelmi lánc

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 02. 11:40

A Magnit igazgatósága jóváhagyta, hogy az orosz kereskedelmi cég Magyarországon elindítsa logisztikai központot és fuvarozási részleget is magában foglaló vállalkozását – tudta meg a a Napi.hu.

gyumolcs-zoldseg

A lap értesülései szerint a Magnit ezer kamionos járműflottát és ennek megfelelő kiszolgáló infrastruktúrát hoz létre, több mint 2000 munkahelyet teremtve elsősorban a telephelynek választott Kelet-Magyarországon. A Napi.hu úgy tudja, a döntés értelmében a kamionflotta magyar sofőröket foglalkoztat, és a szállítmányok magyar rendszámmal ellátott járművekkel közlekednek.

A kereskedelmi lánc Szergej Galickij multimilliárdos érdekeltségi körébe tartozik. Az Aldi-Lidl-vonal oroszországi képviselőjének tekinthető, árukínálata szűk, ám forgalma a visszafogott áraknak köszönhetően hatalmas. Az élelmiszerek egy részét is hazánkban szerzik majd be, főleg zöldség, gyümölcs, hús és feldolgozott húsáruk, konzerv és fagyasztott élelmiszerek jöhetnek számításba. A magyarországi beszerzések nem újkeletűek, hiszen a cég tavaly és tavalyelőtt összesen 12 millió euró (3,6 milliárd forint) értékben vásárolt Magyarországon – mondta Szijjártó Péter a beruházás bejelentésekor. (Napi.hu)

Kapcsolódó cikkeink