Magyarországon nyitja meg új Európai Pénzügyi Központját a Syngenta

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 29. 11:20

A bérleti szerződés aláírása után a Syngenta hivatalosan is közzétette, hogy Budapesten nyitja meg Európai Pénzügyi Központját. A svájci vállalat első lépésben hatvan magasan kvalifikált szakembernek biztosít állást, különböző pénzügyi elemzői munkakör betöltésére.

syngenta

A júliusban megnyíló központ létrehozása a vállalat AOL programjának egyik kulcseleme, mely a Syngenta hatékonyságát és fenntartható profitabilitását hivatott elősegíteni.

Chris Langley, az Európai Pénzügyi Központ vezetője így nyilatkozott: „öröm számomra, hogy a meglévő magyarországi iroda mellett megnyithatjuk a Pénzügyi Központ irodáját is, ezzel is folytatva a Magyarországon történő beruházási folyamatainkat. Egyúttal nagyon várom, hogy az iroda mellett felépíthessük jól képzett és motivált pénzügyi szakemberekből álló csapatunkat is”.

A Syngenta az elmúlt években több fontos beruházást hajtott végre Magyarországon, melyek közül az egyik legjelentősebb a 3 fázisban elkészült és 2012-ben átadott mezőtúri vetőmagüzem. A 10 éves, összesen 13,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően az üzem vetőmagbetakarítási és feldolgozási kapacitása több mint kétszeresére nőtt. A Syngenta Magyarországon több mint 350 alkalmazottal elsősorban a marketing és értékesítés területén, növényvédőszerek és vetőmagok kereskedelmével és előállításával foglalkozik, és évek óta Budapesten működik a cég közép-európai regionális központja is.

Kapcsolódó cikkeink