Magyarország új turisztikai látványosságai

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 16. 00:04

Többszintes fedett állatpark és Ócenárium, óriáscsúszdás fürdőkomplexum, tematikus élményfürdő: gőzerővel készülnek Magyarország új turisztikai látványosságai, amelyek uniós forintmilliárdok segítségével épülhetnek meg.

Jövőre a tervek szerint nyolc úgynevezett kiemelt turisztikai projekt valósulhat meg szerte az országban az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretén belül.
A kiemelt projektek olyan stratégiai jelentőségű, volumenükben jellemzően nagy, zászlóshajó jellegű beruházások, amelyek hazánk emblematikus kínálati elemeiként jelenhetnek majd meg a turisztikai piacon, és versenyelőnyhöz juttathatják hazánkat a külföldi vendégekért folyó küzdelemben.
A kiemelt beruházásokban érdekelt piaci szereplők szerint a hasonló kaliberű projekteknek nagyon hosszú, akár 10-20-25 év is lehet a közvetlen megtérülésük, azonban az elkészült attrakciók a különböző rájuk épülő szolgáltatók, hotelek, vendéglátóhelyek által az egész térség gazdaságát felpezsdíthetik, munkahelyeket teremthetnek, az érintett önkormányzatoknak pedig milliós nagyságrendű plusz adóbevételt generálhatnak.
Az ÚMFT ennek megfelelően kiemelten kezeli a turisztikai fejlesztéseket: a 2007-2013 időszakban összesen 300 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink