Magyarország Tortája – Versenykiírás 2020.

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 10. 09. 10:39

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020. évre is meghirdeti a „Magyarország Tortája” versenyt.

A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák. A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db tortával nevezhet.
A nevezési díj ipartestületi tagok számára 2019. december 16-ig: 8.000 Ft + ÁFA /torta.
2019. december 16-2020. január 15. között 12.000 Ft + ÁFA / torta.

Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 50.000 Ft + ÁFA / torta.
A nyertes torta lesz 2020. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet tagcukrászdáink számára biztosítjuk a későbbiekben meghatározott feltételek szerint, akik a tortát augusztus 20.-tól árusíthatják.
Új, kreatív ötleteket, lehetőleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat várunk.
Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új magyar receptek és sütemények keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet nevezni!
Koprodukcióban készült, több Kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehet nevezni.
A recepteket, az elkészítés pontos technológiai leírását, valamint a kalkulációt és nettó nyersanyag értéket a nevezési laphoz mellékelni kell!
Figyelem! Maximum 30 db torta nevezését fogadjuk, a beérkezett érvényes nevezések sorrendjében!
Érvényes nevezésnek az tekinthető, ha a nevezési lap, a recept és technológiai leírás megérkezik a megadott e-mail címre, valamint a nevezési díjat a megadott számlaszámra átutalták/befizették.
Nevezései határidő: 2020. január 15.
A nevezéseket a [email protected] e-mail címre várjuk.
A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.
A nevezési díjat a Mestercukrász Kft. 10402166-50526785-84821001 számú számlájára kérjük befizetni/átutalni. A nevezési díjról számlát állítunk ki.
A versenymunkák nem tartalmazhatnak:
– aromákat
– fondokat
– növényi habot
– margarint
– modell burkolóanyagot.

A nevezett torták:
– 22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek
– változatos textúrákat tartalmazzanak
– magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.

Értékelési szempontok: íz: 50 pont, megjelenés, küllem: 15 pont, technológia/praktikum/ár-érték arány: 15 pont, állag/textúrák: 10 pont, kreativitás: 5 pont, Magyarországhoz való köthetőség: 5 pont.
Az első zsűrizési körből 5 torta jut tovább a döntőbe. A döntő zsűrizésnél az utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni.
Az öt továbbjutó torta kiválasztását a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében tartjuk, 2020. február 6-án. A zsűrizés élőben a szakmai közönség előtt zajlik. Minden nevezett torta vitrinekben ki lesz állítva, a versenyzők és a látogatók is láthatják, hallhatják a versenymunkák értékelését. Az értékeléskor a nevezett torták készítői sem a zsűri, sem a közönség előtt nem ismertek.
Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a verseny menetéről.
A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt nyilvánosságra hozhatja. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát árusító cukrászdákkal szemben. A nyertes pályázó vállalja és tudomásul veszi, hogy a nyertes receptet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének írásos engedélye nélkül nem hozhatja nyilvánosságra.
A nyertes pályázó az Ipartestülettől kupát és oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat.

A médiafelkérések elfogadása a nyertes versenyző és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!

Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk.
Az Ipartestület elnöksége

Kapcsolódó cikkeink