Magyarország Tortája Versenykiírás 2017.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2017. évre is meghirdeti a „Magyarország
Tortája” versenyt.
A pályázat továbbra is nyitott, az Ipartestület rendes tagjain kívül is nevezhetnek cukrászdák.
A versenyre azonban csak cukrászdák, vagy vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások
nevezhetnek, magánszemélyek nevezését nem fogadjuk. Minden versenyző maximum 2 db
tortával nevezhet.
A nevezési díj ipartestületi tagok számára 2016. december 31-ig: 5.000 Ft / torta.
2017. január 1-31. között 10.000 Ft / torta.
Nem ipartestületi tagok számára a nevezési díj 30.000 Ft / torta.
A nyertes torta lesz 2017. év „Magyarország Tortája”. A nyertes receptet tagcukrászdáink
számára biztosítjuk a későbbiekben meghatározott feltételek szerint, akik a tortát augusztus
20.-tól árusíthatják.
Új, kreatív ötleteket, elsősorban magyaros ízvilágú, az ünneppel összefüggésbe hozható
tortákat várunk.
Külön felhívjuk a nevezők figyelmét, hogy NE már évek óta árusított tortáikkal
nevezzenek, a verseny egyik célja, hogy új, kreatív magyar receptek és sütemények
keletkezzenek általa. A korábbi években a versenyre már nevezett tortával nem lehet
nevezni!
A versenymunkák nem tartalmazhatnak:
– aromákat
– fondokat
– növényi habot
– margarint
– modell burkolóanyagot.
A nevezett torták:
– 22-24 cm átmérőjű kerek alakúak lehetnek
– minimum 3, maximum 5 textúrát tartalmazzanak
– magassága max. 8 cm + dekoráció lehet.
Értékelési szempontok: íz/ ízek harmóniája, küllem, Magyarországhoz való köthetőség,
kreativitás/innováció, praktikum és ár/érték arány.
Az első zsűrizési körből 10 torta jut tovább a következő fordulókba. A döntő zsűrizésnél az
utolsó fordulóba jutott tortákat a zsűrizés helyszínén kell majd elkészíteni.
Az első tíz továbbjutó torta kiválasztását 2017. februárjában tartjuk, későbbiekben
meghatározott időpontokban. Az első fordulóban értékeléskor a nevezett torták készítői
sem a zsűri, sem az esetleges közönség előtt nem ismertek.
A recepteket a nevezési laphoz mellékelni kell, a nevezési határidő betartásával! A
receptekben az elkészítés technológiáját is le kell írni.
Nevezései határidő: 2017. január 31.
A nevezési lap honlapunkról (www.cukraszat.net) letölthető.
Minden nevezett versenyzőnek visszaigazolást küldünk, melyben tájékoztatni fogjuk a
verseny menetéről.
A nyertes pályázó vállalja, hogy a pontos receptet mindennemű ellenszolgáltatás nélkül a
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének rendelkezésére bocsátja, aki azt
nyilvánosságra hozhatja. A nyertes pályázó semmilyen követeléssel nem állhat elő sem a
Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével, sem az augusztus 20.-tól a tortát
árusító cukrászdákkal szemben. A nyertes pályázó vállalja és tudomásul veszi, hogy a
nyertes receptet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének írásos engedélye
nélkül nem hozhatja nyilvánosságra.
A nyertes pályázó az Ipartestülettől oklevelet kap, valamint az eddigi tapasztalatok alapján nagy
médiaérdeklődésre (rádió, televízió, nyomtatott sajtó) számíthat. A médiafelkérések elfogadása
a nyertes pályázó és a szakma különös érdeke, így a nyertes pályázótól elvárt kötelesség!
Minden kedves Kolléga nevezését szeretettel várjuk.
Az Ipartestület ügyvezetősége
Kapcsolódó cikkeink
A filmtörténet nagy tortahappeningjei – A nap videója
Torta doszt: mai filmünk a mohóságról, a tortazabálásról szól, véletlenszerűen…
Tovább olvasom >Magyarország legjobb tortái
Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja, a „SPICCES FÜGE RESPEKTUS” fantázianevű…
Tovább olvasom >Év Bejglije 2022. verseny
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén harmadik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >