Magyarország legjobb sommelier-je

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 27. 00:03

A 2010. augusztus 26-27-én zajló XVII. Sommelier Magyar Bajnokság pénteki döntőjén dől el, hogy ki Magyarország legjobb sommelier-je. A sommelier (pohárnok) a csúcsgasztronómia főszereplője, a borok és ételek párosításának nagymestere.

A Magyar Sommelier Szövetség és a soproni Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. együttműködésének eredményeképp idén Sopronban, a Hotel Lővérben rendezik a Sommelier Magyar Bajnokságot.
A megmérettetésen induló sommeliereknek komoly, nemzetközi szintű követelményeknek kell megfelelniük (borfelismerés  – termőhely, szőlőfajta, pincészet, évjárat pontos meghatározása –  idegen nyelven is, étel-bor párosítás, dekantálás, párlatfelismerés stb.).
A professzionális verseny mellett az amatőr borszeretők is számot adhatnak tudásukról pénteken délelőtt az I. Pannon Borkedvelő Kupa keretében.
Mindkét verseny mellé számos borhoz és gasztronómiához kapcsolódó cég állt szponzorként, így a leendő sommelier bajnok fődíjként részt vehet egy study touron a Stölzle-Lausitz kristálypohár gyárban a németországi Wiesswasserben. A Pannon Borkedvelő Kupa fődíja egy kétfős tokaji bortúra a Tokaj Reneszánsz Egyesület felajánlásával. Valamennyi döntős versenyző egy gyönyörű Herendi vázával lesz gazdagabb.

Kapcsolódó cikkeink