Magyarország legjobb pálinkái
November elején adták át az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjait. A versenyre több mint 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház. A verseny érzékszervi bírálatának idén Miskolc adott otthont. 2020-ban Magyarország legjobb pálinkája a Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája lett, a legjobb 10 000 palack felett elérhető pálinka díját a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája nyerte el. A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett.
A díjátadón minden évben életműdíjjal tüntetik ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. 2020-ban a pálinka életműdíjat Font Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT).
– Sok főzde a járványhelyzet előtt is a túlélésért küzdött, ezek a nehézségek 2020-ban hatványozódtak – mondta Mihályi László, a PNT elnöke. – Ennek ellenére rekordmennyiségű nevezés érkezett, ami jól példázza, hogy a főzdék a válságban is a legjobb minőségre törekszenek. //
Kapcsolódó cikkeink
Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Egy kupica bizonytalanság
A válságok, hiányproblémák, infláció ellenére tartják még magukat a kereskedelmi…
Tovább olvasom >II. Pálinkanapi Szakmai konferencia
A Pálinka Nemzeti Tanács tisztelettel meghívja Önt a II. Pálinkanapi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >