Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 09. 30. 10:30

Idén Almás diós torta lett a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese, melyet a kecskeméti Puskás Hajnalka (képünkön) alkotott meg. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát – és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A zsűri a döntőben tíz torta közül választotta ki a legjobb édességet, mely a szakemberek szerint bármely cukrászda kínálatába bekerülhetne.


A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat. A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a cukormentes csokoládé, az áfonya és a citrom volt, de olyan különleges alkotóelem felhasználására is vállalkoztak a hobbicukrászok, mint a szőlőmag olaj, a szerzetesek körtéje vagy a kardamom.

A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen. Vagyis többek között a szép kivitelezés, a harmonikus ízvilág mellett a torta állagát értékelte, és azokat a tortákat részesítették előnyben, melyek készítői figyeltek az energiatartalom és az alacsony szénhidrát értékek egyensúlyára. Erős Antónia, a verseny háziasszonya kiemelte, hogy a hobbicukrászok alkotásai a kellemes ízekkel megnyernék bármely cukrászda vendégeit.

A 10 döntős torta kóstolása után a zsűri kiválasztotta az idei verseny legjobbját, amely az Almás diós torta lett. A győztes torta készítője a dió, a fahéj, a gyömbér, a zabpehely és az alma kiváló ízharmóniájával vívta ki a zsűritagok elismerését. A torta kedvező tápérték-adatai: szeletenként 10g szénhidrátot és 217,7 kcal-t tartalmaz. A győztes a háziverseny fődíját, a Beurer Medical Hungary Kft. HealthManager csomagját és a Zsolnay Kávéház ajándékát, egy 4 főre szóló sütemény-kávé vouchert kapott.

Kapcsolódó cikkeink