Magyarok is indulnak a prágai WorldChefs szakácsbajnokságon
Három magyar versenyző indul a World Association of Chefs’ Societies (WACS, WorldChefs) szakács, illetve cukrász világbajnokságának Prágában péntek és vasárnap között megrendezendő kontinensdöntőjén.
Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok, míg Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek versenyében képviseli Magyarországot – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).
Tájékoztatásuk szerint a WACS Global Chef Challege (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge (junior szakács) prágai kontinensdöntőjén dől el, hogy kik csatlakoznak még a 2016-ban már továbbjutott nemzetek mellé.
Mint a közlemény emlékeztet, a tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.
Prágában csak 3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra: mindhárom kategóriában 1-1 észak-, közép- és dél-európai versenyző juthat el a 2018-as malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs világkongresszusa lesz – közölte az MNGSZ. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Országos Étterem Hét: a cél a minőségi gasztronómia elérhetőbbé tétele
Az Országos Étterem Hét elsődleges célja, hogy kedvező áron mutassa…
Tovább olvasom >A séf legyen egyéniség!
A 2024. év egyik Gundel-díjazottja a csendes, szerény, ám annál…
Tovább olvasom >Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >