Magyarok az Abu Dhabi-i szakácsversenyen
A World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszusán 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását egy kétnapos versenyen. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte.

Adamek Balázs és Kocsis Marcell desszertje
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.
A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:
Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal
A verseny eredményhirdetésére a június 2-án megrendezésre kerülő gálavacsorán kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Abu dhabi örömeink
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Túl a kenyéren – Globális frontvonalak az alapélelmiszer-piacon
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Visit Hungary: október 14-15. között nemzetközi turisztikai konferenciát tartanak Budapesten
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Pink kürtőskalácsokkal és desszertekkel nyit a 12. Kürtőskalács Fesztivál
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >