Magyarok az Abu Dhabi-i szakácsversenyen
A World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszusán 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását egy kétnapos versenyen. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte.

Adamek Balázs és Kocsis Marcell desszertje
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.
A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:
Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal
A verseny eredményhirdetésére a június 2-án megrendezésre kerülő gálavacsorán kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban …
Tovább olvasom >Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő…
Tovább olvasom >Abu dhabi örömeink
Az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills 2017 Szakmák Világversenyén 62 résztvevő…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >