Magyarok az Abu Dhabi-i szakácsversenyen
A World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszusán 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását egy kétnapos versenyen. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte.

Adamek Balázs és Kocsis Marcell desszertje
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.
A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:
Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal
A verseny eredményhirdetésére a június 2-án megrendezésre kerülő gálavacsorán kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban …
Tovább olvasom >Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő…
Tovább olvasom >Abu dhabi örömeink
Az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills 2017 Szakmák Világversenyén 62 résztvevő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >Soha nem tudod meg, miért zárják be a kínai éttermeket – A nap képe
A bezárt étterem feliratának fotóját a Facebookon találtuk, a képet…
Tovább olvasom >