Magyarok az Abu Dhabi-i szakácsversenyen
A World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszusán 16 ország szakácspárosa mérte össze tudását egy kétnapos versenyen. Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/06/Kepkivagas-300x190.jpg)
Adamek Balázs és Kocsis Marcell desszertje
A megmérettetés során 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, amelyet a versenyszabályzatban megadott fő alapanyagok köré kellett felépíteni.
A menü egy vegán előételből, egy halételből, borjú felhasználásával elkészített főételből és egy desszertből állt. Balázs és Marcell menüje a következő volt:
Sült zeller dióval és almával, marinált spárgával és kókuszos zeller szósszal
Halibut filé kaviárral, karfiollal és uborkával
Borjúbélszín borjú terrin-nel, borjúmiriggyel töltött hagymával, burgonyapürével, gomba tarte-val és borjú jus-val
Csokoládé mousse, málna zselével, citrusos mangó salátával, tea gyöngyökkel és fűszeres málna fagylalttal
A verseny eredményhirdetésére a június 2-án megrendezésre kerülő gálavacsorán kerül sor.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar siker a 2024-es Kulináris Olimpián Stuttgartban
Az 1900-as évektől négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban …
Tovább olvasom >Jól szerepeltek a magyarok a WorldChefs világdöntőn
Júliusban zajlott a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő…
Tovább olvasom >Abu dhabi örömeink
Az Abu Dhabiban megrendezett WorldSkills 2017 Szakmák Világversenyén 62 résztvevő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >