Magyar vállakozók mutatkoznak be Újvidéken

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 11. 00:01

Az Újvidéki Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár idei partnerországa Magyarország lesz, így igen sok magyar cég jelenik meg a rendezvényen.

A május közepén nyíló vásáron 55-60 magyar mezőgazdasági, csomagolástechnikai, gépipari, vegyipari, és mintegy 25 élelmiszeripari kis- és középvállalkozás mutatkozik be, ezer négyzetméteres kiállítási területen. A vásár magyar kísérőrendezvényei között tőkekihelyezési konferenciát, kamarai üzleti találkozót, Duna Stratégia konferenciát és Európai integrációs konferenciát is rendeznek.
A magyar megjelenés legfontosabb célkitűzése a magyar cégek exportképes áruinak, szolgáltatásainak mind szélesebb skálán való bemutatása, jelenlegi vajdasági kapcsolatrendszer ápolása és bővítése, a befektetési konferencián pedig igyekeznek majd ráirányítani a magyar cégek figyelmét a szerbiai befektetési lehetőségekre, ipari – és vámszabad területekre, és fejlesztési projektekre – közölte az ITD Hungary Zrt.
A magyar Külügyminisztérium, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, valamint az ITD Hungary – Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség által szervezett szakmai rendezvényeken a befektetési környezet, cégalapítási feltételek megismertetésére, a magyar EU-s tapasztalatok átadására, további külpiaci együttműködési és tőkekihelyezési lehetőségek feltérképezésére nyílik lehetőség.
A vásárhoz kapcsolódóan a magyar Agrármarketing Centrum (AMC) május 17. és 23. között értékesítés-ösztönző áruházi hetet szervez a Delta-Tempo hipermarket-lánc nyolc legnagyobb szerbiai Cash & Carry üzletében, magyar élelmiszeripari termékek részére – írja az Origo.

Kapcsolódó cikkeink