Magyar Turizmus Zrt.: lendületben a hazai hivatásturizmus

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 25. 12:00

Az idén az első kilenc hónapban 287 nemzetközi konferenciát tartottak Magyarországon, amelyeken több mint 72 ezren vettek részt – közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) pénteken.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) partnereinek adatai alapján a Magyarországon megrendezett nemzetközi konferenciák száma 22,1 százalékkal emelkedett, és ezeken 19 százalékkal többen vettek részt, mint az előző év azonos időszakában.

Az MKI kimutatása szerint májusban rendezték a legtöbb, 59 nemzetközi konferenciát Magyarországon, ami az összes rendezvény 20,2 százaléka. Magyarország EU-elnökségének köszönhetően, az év első felében lényegesen több nemzetközi rendezvény zajlott, mint a nyári hónapokban.

Az idei év első kilenc hónapjában 1.111 napnyi nemzetközi konferenciát tartottak Magyarországon, amelyek átlagos időtartama 3,8 nap volt.

A magyarországi nemzetközi konferenciák 50,2 százaléka 2-3 napig tartott, amely azt a tényt támasztja alá, hogy bár a konferenciák száma emelkedik, de a rövidebb időtartamú rendezvények a legnépszerűbbek.

A korábbi évek tendenciáját követve, 2011 első kilenc hónapjában is Budapesten tartották a legtöbb nemzetközi konferenciát, Budapestet Gödöllő, valamint holtversenyben Sopron és Szeged követi.

Továbbra is a szállodák látják vendégül a legtöbb nemzetközi konferenciát, tartva vezető pozíciójukat.

A közlemény szerint a magyarokon kívül németek, britek és a franciák konferenciáztak legtöbbet Magyarországon, az év első kilenc hónapjában lezajlott nemzetközi konferenciákon a résztvevők 81,8 százaléka külföldről, míg 18,2 százaléka belföldről érkezett.

Az idén az első három negyedévben a megrendelők rangsorát a magyarok és amerikaiak után a német, brit, belga, svájci, és francia megbízások követik.

Az év első három negyedévében összesen 57 alkalommal kapcsolódott kiállítás a nemzetközi konferenciákhoz – írja tájékoztatójában a Magyar Turizmus Zrt. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink