Magyar Termék Védjegy a hazai tojásokon

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 11. 11:20

A hazai étkezési tojáspiac két kiemelkedő szereplője csatlakozott a Magyar Termék Nonprofit Kft. gondozásában működő Magyar termék védjegy rendszerhez, amely teljes mértékben harmonizál a Vidékfejlesztési Minisztérium által kidolgozott Magyar termék rendelettel.

 

farmtojasA hazai fogyasztók egyre tudatosabban vásárolnak, az ár és a minőség mellett egyre fontosabb szempont az élelmiszer származása is, mondja Dr. Kertész Tamás, a Farm Tojás kft. ügyvezető igazgatója. Cégcsoportunk több mint 25 éve tevékenykedik a hazai piacon és a legfontosabb célunk mindig a magas minőség volt. Fejlesztéseink során jelentős hangsúlyt fordítottunk a legmodernebb technika és technológia alkalmazására és munkatársaink folyamatos képzésével kialakítottunk egy nagyon szigorú minőségirányítási rendszert. Évek óta a legmagasabb fokozatú IFS Food tanúsítvány birtokában és saját elvárásainknak megfelelően igyekszünk kiszolgálni a hazai fogyasztókat. A vásárlók egy része a kedvező árú, de jó minőségű termékeket keresi, függetlenül azok származásától. Van azonban egy olyan vásárlói réteg, amely számára fontos, hogy hazai termékeket vásároljon. Ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a Magyar termék védjegy használóihoz és az ennek megfelelő termékeinken feltüntetjük a már jól ismert védjegyet.

magyartojas_logo_FINAL_13_bigA hazai tojáspiac másik jelentős képviselője a Magyar Tojás kft ügyvezetője Páva Zoltán szintén fontosnak tartja a Magyarországon megtermelt tojások egyértelmű kommunikációját a fogyasztók irányába. Közismert, hogy hazánk behozatalra szorul étkezési tojásból, mivel a termelés csak mintegy 70%-os arányban képes ellátni a fogyasztást, mégis alapvető elvárás, hogy a tudatos fogyasztók megfelelő információt kapjanak az élelmiszerek eredetéről. Magyarországon kiemelkedően magas az élelmiszerek előállításának színvonala, amely jelentős részben köszönhető a szigorú élelmiszer biztonsági szabályoknak és rendszeres ellenőrzéseknek. A generális Magyar termék védjegy rendszer használatán keresztül egyértelmű jelzést tudunk adni a fogyasztók számára, hogy az adott termék nem csak kiváló minőségű, hanem magyar származású is, mondja az ügyvezető.

magyartermek

Kapcsolódó cikkeink