Magyar találmány jelezheti a tej szavatosságának lejártát

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 21. 11:23

Svájci-magyar magánbefektetők anyagi segítségével magyar cégek olyan intelligens csomagolóanyag kifejlesztésébe fogtak, mely jelzi, ha a tej szavatosságának lejártához közeledik.

A találmányt Seres Viktor és Galambos Zsuzsa fejlesztette ki, a megvalósításra 2011 nyarán céget alapítottak, az iDeapool Kft-t. Ezt a társaságot egy svájci-magyar magánbefektetői csoport a Colabs Startup Center Zrt. szervezésében 45 millió forint többletforrással segítette meg.

A Colabs Startup Center Zrt.-t – mely maga is induló cég – arra alapították, hogy 10-250 millió forint közötti tőkebefektetésekkel gyorsítsa a nagy növekedési képességű induló és korai fázisú vállalkozások forráshoz jutását, fejlesztését és nemzetközi piacra jutását.


A tervek szerint az iDeaPool Kft. ez év elején már az ipari partnerekkel tárgyal, hogy a tej szavatosságát érzékelő indikátor bekerülhessen a csomagoló anyagba, továbbá hogy ez a megoldás országhatárokon túl is bevezethető legyen. A szóban forgó projekt azért fontos az intelligens csomagolás fejlesztők szerint, mert Magyarországon közel 2 millió liter tej fogy naponta, a világ évi tejfogyasztása pedig az előrejelzések szerint a jelenlegi 270 milliárd literről az évtized végére 350 milliárd literre emelkedik. (piacesprofit.hu)

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek