Magyar start up cég nyerte el a Superior Taste Award dupla csillagát

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 06. 30. 10:58

Szenzációs sikert ért el a napokban egy magyar start up cég a DOTSDIET !  2023-ban elnyerte a Superior Taste Award dupla csillagát, ami az élelmiszerek Michelin díja. Ráadásul nem is akármilyen termékkel, hanem egy vegán, diétát segítő ROST shake-kel.

Dr. G. Kiss Orsolya

A Superior Taste Award díját minden évben a kiváló ízek, az ízek harmóniája és a termék minősége alapján ítéli oda egy szakértő zsűri a megmérettetésen induló élelmiszereknek és italoknak. 

A 200 főt számláló International Taste Institute Brussels bírálóbizottsága,  a világ legjobb szakácsaiból és sommelierjeiből álló zsűri.

A különleges szakértők feladata, hogy a nemzetközi gasztronómiai versenyeken, vezető szaklapoknak és híres intézményekben zsűrizzenek, ezek közül sokak számára ismert lehet például a Le Guide Michelin és a Gault & Millau.

A független zsűri tagjai a döntőben vakteszteket végeznek, önállóan értékelnek és nem állítanak rangsort, csupán minősítenek egy meghatározott kritériumrendszer alapján.

DOTSDIET termékeit idén dupla csillaggal jutalmazták, ami óriási elismerés, főleg egy nemrég indult magyar vállalkozás számára.

„Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy elnyertük a Superior Taste Award díjat”

– nyilatkozta Dr. G. Kiss Orsolya orvos, háziorvos, klinikai farmakológus, táplálkozástudományi szakember, a DOTSDIET  brand megálmodója, fejlesztője, a brand tulajdonosa. A DOTSDIET  brand egy maximálisan magyar termékcsalád, amely magyar szellemi tőkéből, magyarországi gyártással jött létre és a brand mögött egy szakorvos áll .

A cég az egészséges diétát támogató magas minőségű termékek elkészítésére törekedett,  mindamellett nagyon fontos volt a maximális ízharmónia megteremtése, amelyben egy  komoly tapasztalattal rendelkező executive séf volt segítségünkre – nyilatkozta Dr. G. Kiss Orsolya.

A DOTSDIET saját orvosi fejlesztésű termékeken alapszik, ami szakít a hagyományos fehérje alapú diétával és a ROST-ot állítja főszerepbe. „A termékek amellett, hogy 100% vegán alapanyagokból készültek, mennyein finomak, diétát támogatóak és jelentős vitamin és fehérje tartalommal is bírnak. A cég számára szintén fontos szempont volt, hogy olyan instant egészséges megoldással álljon elő, amely a mai rohanó életmód mellett is garantálja a magas minőségű és alacsony kalóriájú tápanyag bevitelt.” – emelte ki a márka és cégtulajdonos.

A termékek megtalálhatóak a webshopban és egyre több kiskereskedelmi üzletben.

Kapcsolódó cikkeink