Magyar siker a nemzetközi ifjúsági szakácsversenyen
A BGE két hallgatója és egy finn egyetemista – Csukás Norbert és Ramocsai Barbara, illetve Jonna Rostedt – végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében. A 2010 óta évente rendezett verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak élővilágának megőrzése.
A magyarországi megmérettetésen 6 nemzet 8 képviselője mérte össze tudását. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával készítették el kétféle versenyételüket.
A most elért eredmény is igazolja, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő gasztronómiai képzés folyik egyetemünkön – mondta a verseny után Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja. – A Fenntartható Vendéglátás Kari Kiválósági Központunk stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez a turizmus-vendéglátás területén a tudományos ismeretek bővítésére és a szemléletformálásra, természeti értékeink megőrzésére. Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének munkatársa szerint már önmagában nemzetközi elismerés a tény is, hogy a BGE egy ilyen rangos nemzetközi szakácsversenyt rendezhet a valóban nemzetközi szintű, versenyképes technikával felszerelt, nemrégiben modernizált tankonyháján
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
MTÜ: Budapest és a fürdővárosok vonzották a legtöbb vendéget az ünnepi hosszú hétvégén
Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i…
Tovább olvasom >A fagylaltra már nem csak édességként tekintenek az olaszok
Az Olasz Külkereskedelmi Intézet meghívására érkezett Budapestre Gian Luca Cavi,…
Tovább olvasom >Aldi és a Lidl bordeaux-i diszkontborait két sommelier tesztelte
Az Aldi és a Lidl mindig is híresek voltak kiváló…
Tovább olvasom >