Magyar siker a nemzetközi ifjúsági szakácsversenyen
A BGE két hallgatója és egy finn egyetemista – Csukás Norbert és Ramocsai Barbara, illetve Jonna Rostedt – végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében. A 2010 óta évente rendezett verseny célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, kiváltképp a halak élővilágának megőrzése.
A magyarországi megmérettetésen 6 nemzet 8 képviselője mérte össze tudását. A versenyzők fenntartható termelésből származó hal, vagy más tengeri élőlény felhasználásával készítették el kétféle versenyételüket.
A most elért eredmény is igazolja, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő gasztronómiai képzés folyik egyetemünkön – mondta a verseny után Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja. – A Fenntartható Vendéglátás Kari Kiválósági Központunk stratégiája kiemelt hangsúlyt helyez a turizmus-vendéglátás területén a tudományos ismeretek bővítésére és a szemléletformálásra, természeti értékeink megőrzésére. Dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének munkatársa szerint már önmagában nemzetközi elismerés a tény is, hogy a BGE egy ilyen rangos nemzetközi szakácsversenyt rendezhet a valóban nemzetközi szintű, versenyképes technikával felszerelt, nemrégiben modernizált tankonyháján
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >