Magyar siker a világ legjobb borászatainak rangsorában: a Szepsy Pince a 43. helyen
2024-ben is közzétették a World’s Best Vineyards rangsorát, amely az év 50 legkiemelkedőbb borászatát mutatja be világszerte. A lista idén is azokat a pincészeteket sorolja fel, amelyek különleges élményt kínálnak látogatóiknak, és jelentős szerepet játszanak a bor kultúrájának népszerűsítésében. Magyarország büszkesége, a Tokaji borvidéken található Szepsy Pince, a 43. helyen végzett.
A rangsor élén a spanyol Marqués de Riscal áll, amely innovatív megoldásaival és különleges boraival méltán érdemelte ki az első helyet. A második helyet a chilei Vik Borászat szerezte meg, míg a harmadik helyen a Dél-afrikai Köztársaság Creation Borászata végzett.
A Szepsy Pince helyezése újabb elismerés Magyarország számára a nemzetközi borvilágban. A pincészet nemcsak a híres tokaji borok iránti elkötelezettségéről ismert, hanem a minőség, a tradíció és az innováció ötvözéséről is, amellyel világszerte elismerést vívott ki. A rangsorba kerüléssel a Szepsy Pince tovább erősíti Magyarország helyét a világ bortérképén, és felhívja a figyelmet a Tokaji borvidék egyedülálló értékeire.
A World’s Best Vineyards listája minden évben azoknak a borászatoknak állít emléket, amelyek kivételes minőséget, vendégszeretetet és egyedi atmoszférát kínálnak. A 2024-es rangsor nemcsak a borászati szakma, hanem a bor iránt érdeklődő nagyközönség számára is iránymutató, bemutatva a világ legizgalmasabb borvidékeit és pincészeteit.
Kapcsolódó cikkeink
A borász szerint nem elég jó bort készíteni – élményt is kell adni
A borász szakma sokáig a szenvedélyről, a hagyományról és a…
Tovább olvasom >A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >A balatoni borok összekötik a múltat és a jelent, a termelőt és a fogyasztót
A bor nemcsak nemzetgazdasági tényező, hanem kultúra, történelem, az emberi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >