Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban, sertéshúsból például háromszor több fogy el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy ha jó minőségű sertéshúst szeretnének vásárolni, keressük a magyar húsárut a boltokban.

December második felében háromszor annyi sertéshúst adnak el a hentesek, mint más hónapokban (Fotó: Pixabay)
Az áremelkedések hatására az év egészében csökkent a sertéshúsfogyasztás hazánkban, az év végi ünnepek közeledtével azonban a korábbiakhoz hasonlóan az idén is megnőtt a forgalom. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint decemberben, főleg a hónap második felében háromszor annyi sertéshúst adnak el a hentesek, mint más hónapokban. Bár a karácsonyt sok esetben a halas ételekkel kapcsoljuk össze, számos család asztalára kerülnek ilyenkor a szezonra jellemző ételek, amelyek fontos alapanyaga a sertéshús.
A feldolgozók tapasztalatai szerint idén az árstop hatására átrendeződött a piac
Míg korábban a sertés minden részét el lehetett adni, a kereslet ma már főként a combra korlátozódik. Az ünnepek előtti hetekben azonban a kereslet is más képet mutat. Ebben az időszakban a karaj és a comb mellett a legkeresettebb termék a dagadó, a lapocka, a köröm, a fülek és a malachús.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt javasolja a fogyasztóknak, hogy ha jó minőségű sertéshúst szeretnének vásárolni, keressék a magyar húsárut a boltokban
Az import húsokkal ellentétben ugyanis a hazai sertéshúsok minőség, élelmiszerbiztonság és nyomonkövethetőség szempontjából is kifogástalanok. Ráadásul a hazai termék választásával nem csak minőségi árut kapnak a pénzükért a vásárlók, hanem hozzájárulnak a magyar sertéságazat és húsipar fennmaradásához, fejlődéséhez, ezáltal a jövőbeli élelmiszerellátás biztosításához is.
NAK
Kapcsolódó cikkeink
Új megközelítés kell a bogyós gyümölcsök termesztésében
Bár az éghajlatváltozás komoly hatással van a bogyós gyümölcsök hazai…
Tovább olvasom >Új megközelítés kell a bogyós gyümölcsök termesztésében
Bár az éghajlatváltozás komoly hatással van a bogyós gyümölcsök hazai…
Tovább olvasom >Befejeződött az aratás Békés vármegyében
Befejeződött az aratás Békésben, a termésátlagok jóval elmaradnak az előző…
Tovább olvasom >További cikkeink
Júliusban a GKI konjunktúra indexe enyhén csökkent
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >A mai nappal feléljük a Föld erőforrásait, és ebben már vaskosan benne van valami, amire nem is gondolunk
Július 24-én van idén a globális Ovreshoot Day, vagyis a…
Tovább olvasom >Megállíthatatlanul drágul a kenyér – és vele együtt minden a pékségből
A kenyér a magyar családok asztalának alapdarabja, mégis egyre kevesebben…
Tovább olvasom >