Magyar sajt a világhír küszöbén: nemzetközi versenyen hazánk kedvenc ínyencsége
Óriási megtiszteltetés érte a SZEGA Nemzetek sajtversenyének tavalyi győztesét, a hazai Ranoldert. Június 11-13. között a világ legfinomabb ínyencségeivel veszi fel a küzdelmet a legjobb sajtnak járó címért – igen nagy eséllyel.
Tavaly példátlan sikere volt a SZEGA Nemzetek Sajtversenyének: a rendezvényre ellátogató Roland Barthélemy – aki a világ egyik legismertebb sajtmestere és sajtlovagja –, ugyanis személyesen hívta meg a győztes Ranolder nevű magyar sajtot az egyik legnevesebb fesztivál, a Mondial du Fromage versenyzői közé.
„Már az is igazi megtiszteltetés volt számunkra, hogy Roland Barthélemy személyesen látogatott el a tavalyi sajtversenyre, azt azonban nem is gondoltuk volna, hogy annyira megkedveli a magyar sajtokat, hogy idén első alkalommal a világszerte ismert nemzetközi sajt kiállításra és versenyre, a Mondial du Fromage-ra is meghívja a Sümegtej által készített Ranoldert, és mellette még néhány hazai sajtkülönlegességet. A Mondial du Fromage-on először képviselhetjük Magyarországot, és őszinte örömmel tölt el, hogy a SZEGA Market is jócskán kivette a részét ebben a nemzetközi sikerben, hiszen az általunk szervezett versenyen fedeztük fel ezt a terméket” – árulta el Gábossy Ádám, a Nemzetek Sajtversenyét szervező SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője.
Az, hogy a sajtlovag maga ajánlotta a hazai termékeket a nemzetközi rendezvényre, már önmagában sikernek tekinthető, ráadásul elárulta: nem lenne meglepő, ha a magyar sajt előkelő helyen végezne a versenyen.
„A Nemzetközi sajt kiállítás és verseny Franciaországban kap helyet június 11-13. között. A résztvevő sajtokat egy 80 tagból álló zsűri fogja majd értékelni különféle szempontok szerint, és itt kell majd helytállnia várhatóan nagyjából 600 másik termék mellett a magyar Ranolder sajtnak. A rendezvényen azonban nem csak ezt a terméket, hanem más különlegességeket is megismerhet a nemzetközi közönség, hiszen idén először magyar kiállítóként a SZEGA Foods képviseli majd hazánkat” – tette hozzá Gábossy Ádám.
Kapcsolódó cikkeink
Úttörő innováció a sajtkészítésben: a NewMoo növényi alapú kazeint fejleszt
A NewMoo Ltd., egy izraeli élelmiszer-technológiai start-up vállalkozás, újraértelmezi a…
Tovább olvasom >Egy magyar sajtmárka hihetetlen világsikerei
Dubajban, Bejrútban, Katarban, és számos más távoli vidéken találunk minőségi…
Tovább olvasom >Egyre gyakoribbá válik a sajtlopás Hollandiában
A tolvajok egyre gyakrabban károsítják meg a holland tejtermelőket és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >Milliók dönthetnek milliókról akár egy mozdulattal a Tescónál
Emberek millióinak kezében van újra több millió forint és környékbeli…
Tovább olvasom >Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >