Magyar pékáruval készül a Tesco

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 19. 00:01

Augusztus 20-a az államalapítás és az új kenyér ünnepe hazánkban. A Tesco is hozzá kíván járulni az ünnepléshez, ezért széles kenyér és pékáruválasztékkal várja vásárlóit áruházaiban.

Az ünnep igaz tartalmához a Tesco is hozzá kíván járulni, ezért széles kenyér és pékáruválasztékkal várja vásárlóit áruházaiban. A Tesco igyekszik minél több magyar terméket kínálni, ezért a forgalmazott pékáruk, illetve a saját, helyben sütött pékárukhoz való alapanyagok nagy részét az áruházlánc magyar beszállítóktól szerzi be. A vállalat egyik alapvető célja, hogy a hazai gazdálkodókkal szoros együttműködés építsen ki.
Július elejétől a Tesco kibővítette pékáru választékát, így a vevők a megszokott fehér, félbarna és rozskenyerek, kiflik, zsemlék mellett immár találhatnak alpesi paraszt veknit, zsemle veknit vagy kovászos zsemlecipót is az áruházak polcain. A Tesco vásárlók válogathatnak továbbá a különféle péksütemények között is, hiszen a finomságok között szinte minden megtalálható a pogácsáktól kezdve a fánkokon át a Rákóczi túrósig.
Legkeresettebb termékeknek számítanak a kemencés és félbarna kenyerek, kiflik, zsemlék, sajtos stanglik, pogácsák, bagettek és kakaós csigák. Az újonnan bevezetett választékból pedig egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kovászos zsemlecipók és a fokhagymás-tejfölös bagettek.
A Tesco gondol az egészséges életmód híveire is, ezért a búzakenyerek és a hagyományos pékáruk mellett felvonultat rozs, magvas és korpás kenyereket és zsemléket is. Az augusztusban megnyílt Tesco Extra áruház pedig a vásárlói igények magasabb szintű kielégítése érdekében már glutén-, élesztőmentes és szénhidrátcsökkentett pékárut is kínál. Az áruház olyan különlegességekkel próbál vásárlói kedvében járni, mint például az élesztő nélküli sonkáspárna, a gluténmentes piskóta rolád, a tönköly-mézes croissant vagy a bio lenmagos rúd.
Kapcsolódó cikkeink