Több százezer üveg ivóvizet exportál a magyar közműszolgáltató

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 19. 11:23

A mosonmagyaróvári Aqua Szolgáltató Kft. 23 település 75 ezer fogyasztójának ívóvízellátása mellett tavaly 200 ezer palack szénsavmentes vizet értékesített külföldi szálloda- és vendéglátóipari piacokon – közölte a társaság az MTI-vel.

viz

A közműszolgáltató vállalat Európán belül – Szlovákiában és Romániában -, illetve a közel-keleti térség Horeca (Hotel/Restaurant/Catering) piacán is terjeszkedik. Palackozott ivóvízből idén májusig már 195 ezer üveggel exportáltak, csak májusban 90 ezer palackot adtak el a szálloda- és vendéglátóiparnak.

A kft. 1994-ben vált önálló szolgáltatóvá, 1995 óta Mosonmagyaróvár város mellett Levél és Hegyeshalom községek önkormányzata is tulajdonos. A társaság éves forgalma 2 milliárd forint körüli.

A cég terméke, egy szénsavmentes víz elnyerte a brüsszeli “iTQi Superior Taste Award”, azaz a finom ízért járó díjat – közölte az MTI-vel Leitner László, az Aqua Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A díjat a világ legismertebb Michelin-csillagos séfjei és sommelier vaktesztek alapján ítélik oda. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink