Magyar kiállítóként az Alimentaria 2012-n
A múlt héten zajlott a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakvására, a barcelonai Alimentaria 2012. Ahogy arról múlt heti helyszíni tudósításunkban beszámoltunk, a magyar megjelenés elszomorítóan szerény volt. Tegyük hozzá: a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) egyedi kereskedelem-fejlesztési pályázatán kívül az Alimentaria Barcelona hazai képviseletének más támogatási lehetőséget nem sikerült találnia.
Három, összesen 66 négyzetméter alapterületű standon tekinthettek meg a látogatók magyar termékeket: önállóan volt jelen a Peridot-Aqua és a Nyírfacukor Kft.. Mégis, már csak témája és termékgazdagsága miatt a Paprika Gourmet vállalkozás egyfajta kollektív standja körül láttuk a legnagyobb nyüzsgést. Utóbbi cég tulajdonosai a kiállításra társkiállítóként meghívták beszállító partnereiket, akik szerény költségek ellenében 26 négyzetméteren mutatták be termékeiket a világ élelmiszeripari szakembereinek. Így a Paprika Gourmet szervezésében a „nemzetközi” pavilonban öt cég képviseltette magát: az Aranyszarvas, a ChocoMe, a Fino Food, az N és N Méhészet, valamint a Soós Tészta.
Mint köztudott, a Paprika Gourmet egy olyan üzleti kezdeményezés, amely elsősorban Európában kívánja bemutatni a magyar élelmiszeripar értékeit, egy franchise rendszerben működő delikatesz üzlethálózat keretein belül. Az ezen a néven működő üzletekben – egyelőre egy ilyen működik, Barcelonában – sok egyedi, kézműves termék mellett a magyar ízvilág különlegességei helyet kapnak majd.
Fazekas Veronika (képünkön), a barcelonai üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a kiállítási megjelenés célja a bemutatkozáson túl a megfelelő nagykereskedői és franchise partnerek keresése. Szerinte a most felvonultatott termékek közül nagy érdeklődésre számíthatnak a magyar lekvárok, a liba- és kacsamáj, a nyúl- és vaddisznóhús-termékek, a különleges pástétomok és chutney-k, sőt a sajtok és a spanyolok számára nem megszokott ízvilágú borok is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A…
Tovább olvasom >IFFA 2025: A hús- és fehérjeipar vezető világvására
A frankfurti IFFA szakvásár a nemzetközi hús- és fehérjeipar legnagyobb…
Tovább olvasom >Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >