Magyar kiállítóként az Alimentaria 2012-n
A múlt héten zajlott a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari szakvására, a barcelonai Alimentaria 2012. Ahogy arról múlt heti helyszíni tudósításunkban beszámoltunk, a magyar megjelenés elszomorítóan szerény volt. Tegyük hozzá: a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) egyedi kereskedelem-fejlesztési pályázatán kívül az Alimentaria Barcelona hazai képviseletének más támogatási lehetőséget nem sikerült találnia.
Három, összesen 66 négyzetméter alapterületű standon tekinthettek meg a látogatók magyar termékeket: önállóan volt jelen a Peridot-Aqua és a Nyírfacukor Kft.. Mégis, már csak témája és termékgazdagsága miatt a Paprika Gourmet vállalkozás egyfajta kollektív standja körül láttuk a legnagyobb nyüzsgést. Utóbbi cég tulajdonosai a kiállításra társkiállítóként meghívták beszállító partnereiket, akik szerény költségek ellenében 26 négyzetméteren mutatták be termékeiket a világ élelmiszeripari szakembereinek. Így a Paprika Gourmet szervezésében a „nemzetközi” pavilonban öt cég képviseltette magát: az Aranyszarvas, a ChocoMe, a Fino Food, az N és N Méhészet, valamint a Soós Tészta.
Mint köztudott, a Paprika Gourmet egy olyan üzleti kezdeményezés, amely elsősorban Európában kívánja bemutatni a magyar élelmiszeripar értékeit, egy franchise rendszerben működő delikatesz üzlethálózat keretein belül. Az ezen a néven működő üzletekben – egyelőre egy ilyen működik, Barcelonában – sok egyedi, kézműves termék mellett a magyar ízvilág különlegességei helyet kapnak majd.
Fazekas Veronika (képünkön), a barcelonai üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a kiállítási megjelenés célja a bemutatkozáson túl a megfelelő nagykereskedői és franchise partnerek keresése. Szerinte a most felvonultatott termékek közül nagy érdeklődésre számíthatnak a magyar lekvárok, a liba- és kacsamáj, a nyúl- és vaddisznóhús-termékek, a különleges pástétomok és chutney-k, sőt a sajtok és a spanyolok számára nem megszokott ízvilágú borok is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >