Magyar kiállítók a világ legnagyobb, legnemzetközibb édesség-vásárán Kölnben

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 01. 17. 11:51

A tavalyi hat után idén hét magyar gyártó állít ki a következő Nemzetközi Édességvásáron (ISM), Kölnben. Új termékeket és technológiákat, valamint aktuális fogyasztási trendeket állítottak a kölni vásár szervezői a január 30.-február 2. között tartandó rendezvény középpontjába.

– Az ISM a világ édesség-kereskedelmének legnagyobb vására. Az eddigi jelentkezések alapján 70 országból 1 500 kiállítóra számítanak a Rajna-parti csarnokokban – tájékoztat Kakuk Márta, a kölni vásár magyarországi képviselője. Mivel a kiállítók több mint 80 százalékuk külföldről érkezik, ez a világ legnemzetközibb szakvására.

Az ágazat németországi top cégei, a Bahlsen, Stollwerck vagy Ültje mellett bemutatja kínálatát többek között a belga Guylian, brazil Garoto, brit Walkers, osztrák Manner, amerikai Hershey’s és Jelly Belly. Idén először lesz Törökország partnerország az ISM-en: Hatvan török vállalat állítja ki hagyományos specialitásait és trendi termékeit. A legnagyobb kiállító országok, például Hollandia, Olaszország, Svájc, Kína és Lengyelország látványos bemutatkozásán kívül figyelmet érdemelnek az orosz és mexikói édesipar képviselői is. Ausztrál cégek most először nemzeti standon jelennek meg.

– A széleskörű árukínálat Kölnbe vonzza a beszerzőket is a világ minden tájáról – hangsúlyozza Kakuk Márta. – A négy nap alatt várható 33 ezer látogató közel kétharmada külföldről érkezik. Legnagyobb az érdeklődés Közép- és Kelet-Európából, főleg Oroszországból. De a Közel-Keletről és szokás szerint Észak-Amerikából, különösen az USA-ból szintén sokan megrendelték már belépőjegyüket. Ázsiából, elsősorban Japánból és Kínából a legutóbb években nőtt érzékelhetően az érdeklődés az ISM iránt.

Hat kiállítási csarnokban, bruttó 110 ezer négyzetméteren látható a világ édesség-kínálatának keresztmetszete két hét múlva Kölnben.

Magyarországról az ISM-en tavaly is kiállított Bonbonetti, Detki Keksz Kft, debreceni Felföldi Kft., ceglédi McScotland Kft. budapesti Vida Kft., N.Chocco Kft. mellett idén ott lesz a Stühmer Kft. is. Az idén nem lesz ProSweet, kiállítás, de február 1-jén konferencián vehetnek részt az iparág képviselői A PreSweets Cologne Konferencián- tartozékok és ízesítések témakörében.

Kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosít a Koelnmesse magyarországi képviselete, így 36 százalékot spórolhatnak azok a szakmai látogatók, akik elővételben váltják meg belépőiket. További információval a Budapesti 240 0810 telefonszámon, illetve az [email protected] elérhetőségen várja a képviselet az érdeklődők jelentkezését.

Kapcsolódó cikkeink