Magyar kiállítók a világ legnagyobb édességvásárán Kölnben

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 03. 08:00

Négy magyar gyártó szerepel a következő Nemzetközi Édességvásár, az ISM kiállítói listáján. Újdonságok, kényelmi termékek és merchandising – ezeket állították a kölni vásár szervezői a január 31–február 3. között tartandó rendezvény középpontjába. – Az ISM a világ édességkereskedelmének legnagyobb vására. Az eddigi jelentkezések alapján 70 országból 1 600 kiállítóra számítanak a Rajna-parti csarnokokban – tájékoztat Kakuk Márta, a kölni vásár magyarországi képviselője. Külföldről érkezik 80 százaléknál nagyobb részük. Tavalyhoz képest a vállalatok száma valószínűleg nem változik, viszont több ország várható.
Legutóbb 32 500 szakmai látogatót regisztráltak, valamivel kevesebbet, mint egy évvel korábban. A magyar látogatók 36 százalékkal olcsóbban vehetik meg belépőjegyüket a kölni vásár budapesti képviseletén.
Az új termékek bemutatója, a „New Product Showcase” idén olyan nagy sikert aratott, hogy jövőre megint megrendezik. Most először innovációs nagydíjat adnak majd át, a szakújságírók szavazatai alapján.
Kakuk Márta felhívja a figyelmet a kényelmi termékek trendjeit elemző csúcskonferenciára. A Lekkerland céggel együttműködve üzleti modelleket, koncepciókat, piaci elemzéseket és esettanulmányokat ismerhetnek meg a résztvevők a fejlődés egyik ígéretes irányáról.
Rámutat az ISM újdonságai közé tartozó „Point of Sale” bemutatóra is:
– Ott az érdeklődők az édességek bolti eladásának ösztönzéséhez egyrészt boltberendezési innovációkról, másrészt korszerű display-megoldásokról nyerhetnek áttekintést.
Magyarországról a Bonbonetti mellett a debreceni Felföldi Kft., Ceglédről a McScotland Kft., valamint a budapesti Vida Kft. jelentkezett kiállítónak az ISM-re. Ezzel párhuzamosan rendezik a ProSweet Cologne technológiai szakvásárt. Ott újra kiállít a csomagolóanyag-gyártó Pro Form Kft.
B. E.

Kapcsolódó cikkeink