Magyar kézben a barkácsáruházlánc

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 04. 20. 11:09

Lezárult a Praktiker Kft. eladása, miután a GVH jóváhagyta az ügyletet. A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., akinek így a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került. A Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában.

Praktiker

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a magyarországi üzletek zavartalanul működtek éveken át, miközben több építőipari kiskereskedelmi márka kivonult a piacról. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt a jövőben. Az új tulajdonos belépése jó időben történt: a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre. A befektető a magyarországi üzletmenetet továbbra is a jól ismert Praktiker márkanéven viszi tovább. Mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik tovább. A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát országszerte.


„Optimistán tekintünk a következő időszak elé. A piaci folyamatok kedvező alakulása és az új tulajdonos lehetőséget ad számunkra, hogy kiaknázzuk a vállalatban rejlő óriási potenciált.” – mondta el Karl-Heinz Keth a Praktiker Kft. ügyvezető igazgatója.

A tranzakciónak köszönhetően létrejött az egyetlen magyar tulajdonú barkácsáruház lánc a piacon, melynek célja, hogy a vásárlókat egyre több beszállító termékeivel ismertesse meg és bővítse a kínálatot.

Kapcsolódó cikkeink