Magyar gasztronómiai napok Madridban
Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa („Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.
Győri Enikő madridi nagykövet és Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének munkatársa, ismertette a neves spanyol gasztro-újságírókkal és a műsor hallgatóival a magyar bor- és gasztronómiai kínálat nevezetességeit, illetve ezek jelentőségét turisztikai kínálatunkban.
A résztvevők a budapesti Hotel Intercontinental szakácsának Melis Róbertnek a közreműködésével kóstolhattak meg néhány ételkompozíciót, amelyeket a magyar szakácsok a madridi InterContinental Szálloda vendégei számára készítenek majd el.
A rendezvénysorozat a madridi Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének együttműködésében valósul meg. Október 21-én a Hotel InterContinental egyik rendezvénytermében az érdeklődők Hungaricum termékbemutatón, szakmai előadásokon vehetnek részt és magyar borokat kóstolhatnak meg.
Ezeken a rendezvényeken a szakmai sajtó képviselői, illetve a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok is megismerkedhetnek a magyar élelmiszeripari termékekkel és borokkal, a kalocsai és a halasi népművészeti hagyományokkal, valamint a Puskás örökség egyedi relikviáival és turisztikai kínálatunkkal. A gasztronómiai rendezvénysorozat egy sorsolással fejeződik be. (kormany,hu, Külgazdasági és Külügyminisztérium)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A SPAR Magyarország is letette a névjegyét Budapest egyik legnagyobb hazai gin fesztiválja mellett
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns…
Tovább olvasom >Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Employer Branding az AI és a GenZ-k korában konferencia: A folytatás
2024. november 27-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre a…
Tovább olvasom >