Magyar gasztronómiai napok Madridban
Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa („Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.
Győri Enikő madridi nagykövet és Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének munkatársa, ismertette a neves spanyol gasztro-újságírókkal és a műsor hallgatóival a magyar bor- és gasztronómiai kínálat nevezetességeit, illetve ezek jelentőségét turisztikai kínálatunkban.
A résztvevők a budapesti Hotel Intercontinental szakácsának Melis Róbertnek a közreműködésével kóstolhattak meg néhány ételkompozíciót, amelyeket a magyar szakácsok a madridi InterContinental Szálloda vendégei számára készítenek majd el.
A rendezvénysorozat a madridi Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének együttműködésében valósul meg. Október 21-én a Hotel InterContinental egyik rendezvénytermében az érdeklődők Hungaricum termékbemutatón, szakmai előadásokon vehetnek részt és magyar borokat kóstolhatnak meg.
Ezeken a rendezvényeken a szakmai sajtó képviselői, illetve a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok is megismerkedhetnek a magyar élelmiszeripari termékekkel és borokkal, a kalocsai és a halasi népművészeti hagyományokkal, valamint a Puskás örökség egyedi relikviáival és turisztikai kínálatunkkal. A gasztronómiai rendezvénysorozat egy sorsolással fejeződik be. (kormany,hu, Külgazdasági és Külügyminisztérium)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Meghosszabbítottuk az Inno d’Or – Év Innovációja 2025 verseny nevezési határidejét – így még 5 napig várjuk a nevezéseket!
2025-ben is indul a Trade magazin Inno d’Or – Év…
Tovább olvasom >Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >