Magyar gasztronómiai napok Madridban
Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa („Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.
Győri Enikő madridi nagykövet és Németh József, a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének munkatársa, ismertette a neves spanyol gasztro-újságírókkal és a műsor hallgatóival a magyar bor- és gasztronómiai kínálat nevezetességeit, illetve ezek jelentőségét turisztikai kínálatunkban.
A résztvevők a budapesti Hotel Intercontinental szakácsának Melis Róbertnek a közreműködésével kóstolhattak meg néhány ételkompozíciót, amelyeket a magyar szakácsok a madridi InterContinental Szálloda vendégei számára készítenek majd el.
A rendezvénysorozat a madridi Magyar Nagykövetség, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. madridi képviseletének együttműködésében valósul meg. Október 21-én a Hotel InterContinental egyik rendezvénytermében az érdeklődők Hungaricum termékbemutatón, szakmai előadásokon vehetnek részt és magyar borokat kóstolhatnak meg.
Ezeken a rendezvényeken a szakmai sajtó képviselői, illetve a Spanyol Sommelier Szövetséggel közösen kiválasztott pohárnokok is megismerkedhetnek a magyar élelmiszeripari termékekkel és borokkal, a kalocsai és a halasi népművészeti hagyományokkal, valamint a Puskás örökség egyedi relikviáival és turisztikai kínálatunkkal. A gasztronómiai rendezvénysorozat egy sorsolással fejeződik be. (kormany,hu, Külgazdasági és Külügyminisztérium)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >