Magyar-francia-belga program a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére
Magyar-francia-belga összefogással hároméves program kezdődött a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
Az Európai Friss Csapat program Magyarországon elsősorban a tizenéveseket, valamint a 30 és 50 év közötti szülőket szeretné elérni. Felmérési adatok is indokolják, hogy növelni kell a fogyasztást, belföldön például zöldségből és gyümölcsből fejenként átlagosan csak 304 gramm fogy naponta, miközben az egészségügyi világszervezet (WHO) ajánlása 400 gramm – írták. Magyarországról a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) vesz részt a program szervezésében, amelyhez többek között az Interfel francia zöldség-gyümölcs szakmaközi szervezet és a minőségi mezőgazdaság előmozdításával foglalkozó belga ügynökség, az Apaq-W is csatlakozott.
Az Európai Friss Csapat az Európai Friss Kalandok folytatásaként, az EU 80 százalékos társfinanszírozásában valósul meg, ami a NAK számára 1,2 millió euró támogatást jelent – közölték. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Razziát tartottak a parkolóban: kilókban mérték az illegális gyümölcsöt
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) és a rendőrség…
Tovább olvasom >A termesztés újjászervezésére van szükség a hazai kajsziültetvényeken
Súlyos kárt okozott idén a tavaszi fagy a hazai kajsziültetvényekben.…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
Miközben a világ meghatározó sertéshúspiacain – így az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >