Magyar étkezési tojások és baromfitermékek vásárlására biztat a Baromi Termék Tanács
Teljes biztonsággal fogyaszthatók és jó minőségűek a magyar termelésből származó étkezési tojások – húzza alá a Baromfi Termék Tanács (BTT). A szervezet szerint a szalmonellával fertőzött lengyel tojások piacra kerülése is rávilágít arra, hogy a hazai tojástermelést és tojásfogyasztást kell előnyben részesíteni az import helyett. A magyar étkezési tojásoknál és baromfitermékeknél a biztonságot, a minőséget és a származást a Koronás Tojás Védjegy és Magyar Baromfi Védjegy is garantálja.
Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak és jó minőségűek a magyarországi telepeken termelt étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan fogyaszthatják a hazai vásárlók – hangsúlyozza a BTT. A terméktanács azt javasolja, hogy a fogyasztók keressék a magyar telepekről származó étkezési tojásokat, illetve baromfitermékeket az üzletekben. A minőséget, a biztonságot és a származást a tojásnál a Koronás Tojás Védjegy, a baromfihúsnál a Magyar Baromfi Védjegy is garantálja a fogyasztók számára.
Mint ismert, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint a közelmúltban szalmonellával fertőzött étkezési tojások kerültek az európai piacra, ahol több megbetegedést is okoztak. A szalmonellás tojásokat kibocsátó lengyel telepről egy kamionnyi szállítmány érkezett Magyarországra, de a termékekből nem jutott kereskedelmi forgalomba. A Nébih a behozott készletet zárolta, az agrártárca pedig elővigyázatossági okokból a lengyel tojások rendkívüli és fokozott ellenőrzését rendelte el a hazai piacon.
A BTT felhívja a fogyasztók figyelmét arra, hogy megfőzve és megsütve a szalmonella baktériumok elpusztulnak. Az étkezési tojások felhasználásánál természetesen a konyhai higiénia szabályait be kell tartani.
Kapcsolódó cikkeink
Itt a bejelentés: a tejtermékeket és a tojáspiacot is vizsgálja a GVH
Gyorsított ágazati vizsgálatokat indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tej…
Tovább olvasom >Komoly áremelkedéssel várja a húsvétot a tojás és a torma
Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a ketreces tartásból származó…
Tovább olvasom >Komoly átalakulásban a magyar tésztapiac
A szokások változása alapjaiban formálják át a magyar tésztapiacot –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >