Magyar ételek és sütemények Kínában
Magyarország, a magyar ételek kerülnek terítékre a kínai főváros nagy hagyományokkal rendelkező Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban magyar cukrászati heteket tartanak.
A pekingi magyar hetek pénteki megnyitóján ezúttal is huszárok és népi táncosok léptek fel, a szálloda pedig, amely magyar ételek sorát tette az étlapjára, egész falakat beborító magyaros dekorációval díszítette fel éttermét.
A magyar konyhára magyar szakács felügyel, a programokat, így az előadásokat, gyerekfoglalkozásokat, filmvetítéseket a Pekingi Magyar Kulturális Intézet szervezi, de lesznek a magyarországi turizmust népszerűsítő és a tudománydiplomáciát érintő programok is. Az eseményt Szilas Cecília pekingi magyar nagykövet és Csaj Li-csün, a Mincu Hotel vezérigazgatója nyitotta meg. A nagykövet közölte: az eseménysorozattal szeretnék Magyarországot a turisták és a potenciális befektetők számára egyaránt vonzóvá tenni.
Sanghajban március közepétől Magyar Cukrászati Heteket tartanak két héten át. A kelet-kínai metropolisz egyik patinás épületében, a Hudec László magyar építész tervezte Park Hotelben a történelmi Gerbeaud cukrászda és baristája által készített hagyományos magyar cukrászsütemények és minőségi kávé fogadja a betérőket.
A szálloda lobbyjának bárjában délutánonként Blaho Attila zongoraművészt hallgathatják, miközben válogathatnak a lúdláb torta, az eckler fánk, a somlói galuska és a kecskeméti barackpuding közül – mondta Szentmártoni Lívia, a sanghaji magyar főkonzulátus szakdiplomatája az MTI-nek.
A lúdlábhoz eredeti belga csokoládét használnak, a somlóiba tokaji aszú, a pudingba pedig kecskeméti barackpálinka kerül.
Mint a szakdiplomata elmondta, ebben a két hétben a lobbyt a Sanghajban már ismert Minya Viktória neves magyar parfümőr Eau de Hongrie illatával borítják be, és ehhez szintén egy magyar cég, a SOL levegőillatosító berendezéseit használják.
A megnyitóra a sanghaji kerületek és a helyi külképviseletek vezetőin kívül üzletembereket is hívtak, és azt remélik, hogy e luxuskategóriás megjelenéssel sikerül felkelteni az érdeklődést Magyarország és „rejtett kincsei”, a cukrászipari remekek iránt is – mondta Szentmártoni Lívia. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Vámmentességet kapott több francia konyakmárka Kínában, de nem mindenki örül
Szombattól életbe lépett Kínában az Európai Unióból származó brandy-importra kivetett,…
Tovább olvasom >Kína dömpingellenes intézkedéseket vezet be az unióból importált borpárlatokra
A kínai kereskedelmi minisztérium pénteken dömpingellenes intézkedéseket jelentett be az…
Tovább olvasom >A magyar fejlesztésű csökkentett deutériumtartalmú termékek sikere Kínában
A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz…
Tovább olvasom >További cikkeink
„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Bevásárlás és esélyegyenlőség Németországban – A nap képe
Kerekesszékhez kapcsolható bevásárlókocsi.
Tovább olvasom >Új altörzs a magvas növények törzsében: a csomagolvatermő! – A nap videója
Íme a világ legdrágább magója!
Tovább olvasom >