Magyar cég is nyert az EBRD vállalkozói pályázatán
Magyar cég is nyert az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) pályázatán, a Smapp Lab két külföldi vállalkozással együtt kapta meg az élelmiszer-technológiai startupok versenyének fődíját – közölte az EBRD kedden az MTI-vel.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/04/potato-beetle-g83e5aaaf3_640-300x218.jpg)
(Fotó: Pixabay)
A magyar társaság rovarfigyelő platformja segíti az optimális növényvédőszer-használatot, a tunéziai Kumulus gépei friss vizet állítanak elő fenntartható módon, a török Biftek növekedési adalékai pedig csökkentik a laboratóriumi húsgyártás költségeit – olvasható a nyertesek ismertetésében. A további helyezettek egyike öntözéstámogató rendszert fejlesztett, és akad olyan vállalkozás is, amelyik ehető poharakat készít, hogy kevesebb legyen a hulladék.
A győzteseket részben a megoldani kívánt probléma fontossága alapján választották ki
Emellett a termékek és szolgáltatások egyediségét, a piacra lépési stratégiát vagy a fejlesztésekben rejlő lehetőségeket is figyelembe vették. A nyertesek személyre szabott tanácsadói támogatásban részesülnek, 10 ezer eurós támogatást kapnak további szolgáltatásokhoz, nemzetközi fórumokon jelenhetnek meg.
Az EBRD a kiírást az éghajlatváltozással és a népességrobbanással indokolta. 2050-ben 9,6 milliárd él majd a Földön, ezért megoldásokat kell találni az élelmiszerellátási rendszerek nehézségeire. Az innovatív termékek, szolgáltatások és technológiák támogatása hozzájárulhat az agrár-élelmiszeripar fenntarthatóságához és hatékonyságához – tették hozzá.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
A Valentin-napi hulladék kétharmada nem újrahasznosítható
Az Európai Unióban egyetlen Valentin-napon több mint 100 000 tonna…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >KPMG: a magyarországi nagyvállalatok 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági jelentést
A legnagyobb 100 magyarországi nagyvállalat 78 százaléka készített tavaly fenntarthatósági…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >