Magyar cég építi a Dr. Oetker szerbiai gyárát

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 10. 12:00

Újabb jelentős külföldi megbízást nyert a magyar tulajdonú KÉSZ Csoport, ugyanis a KÉSZ építheti a Belgrádtól 30 km-re fekvő új szerbiai Dr. Oetker gyárat. A beruházás összértéke meghaladja a 9 millió eurót.

dr.oetker

Alapkőletétellel ünnepelték Szerbia első Dr. Oetker gyárát. A több mint 45 000 m2-es létesítményt, egy magyar cég, a KÉSZ Csoport építheti fel. A rendezvényen részt vett Heinz Vilho szerbiai német nagykövet, Aleksandar Vucic miniszterelnök-helyettes, Zoran Mitic, a Dr.Oetker Srbija ügyvezető igazgatója, valamint Breier Szabolcs, a KÉSZ Csoport szerbiai leányvállalatának vezetője is.

A Belgrádtól 30 km-re fekvő Šimanovciban épülő gyárban pudingport, sütőport és egyéb élelmiszeripari termékeket fognak előállítani. Innen fogják ellátni a szerb albán, montenegrói és macedón piacot is. Az ipari komplexum magában foglalja a gyárterületet, egy logisztikai területet és az irodahelyiséget is. A gyárkapacitás várhatóan 6000 tonna lesz évente és 125 új munkahely jön létre.

A beruházás összértéke meghaladja a 9 millió eurót, és 100 %-ban saját forrásból finanszírozzák – hangsúlyozta Zoran Mitic, hozzátette, külön örül annak, hogy nemzetközi cégek működnek együtt azért, hogy megépülhessen a gyár.

A KÉSZ-nek nem ez az első hasonló megbízása, eddig több mint 5 élelmiszeripari létesítményt építettek fel a környező országokban. Tavaly adták át az eddigi legnagyobb ukrán referenciájukat, egy 60 000 m2 alapterületű édességgyárat is. Szerbiai leányvállalatuk eddigi referenciáik között szerepel a Fiat és a Magna gyár is.

Kapcsolódó cikkeink