Magyar Borok Bálja nyolcadszor

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 18. 10:58

Jókai Anna író fővédnökségével rendezik meg a 8. Magyar Borok Bálját, amelynek során hazai borok mellé magyar termelőktől származó alapanyagokból készült fogások várják a vendégeket február 2-án a budapesti Boscolo New York Palotában.

Az est főszereplője a magyar bor, a résztvevők között pedig hagyományosan felbukkannak a legjelesebb honi bortermelők és neves borkedvelők egyaránt. A bál díszvendégei az eddig huszonegy alkalommal megválasztott Év bortermelői, akik minden évben személyes jelenlétükkel tisztelik meg az eseményt – közölte az MTI-vel a Pannónia Női Borrend.

A rendezvényt a Magyar Borok Bálja Bt.-vel együtt szervező borrend tájékoztatása szerint a vacsorán kiemelt szerepet szánnak a magyar termékeknek: a gálavacsora alapanyagai, a borok, majd a vacsorát követő kóstolók termékei mind magyar termelőktől származnak.
Mint a Magyar Borok Báljának honlapján (http://borbal.hu) olvasható, a vacsora résztvevői a fogások mellé Chateau Vincent Perstige Brut, illetve Chateau Vincent Evolution Rose pezsgőket, majd 2011-es Figula Sóskút Olaszrizlinget, ugyanebből az évjáratból származó Hilltop Neszmélyi Prémium Chardonnay-t, 2009-es Gál Tibor Egri Bikavér Superiort, 2008-as Bock Cuvée-t, végül Szepsy István Cuvée 2007-jét kóstolhatják.

A kiváló borok és a vacsora fogásai mellett az idei rendezvény vendégei a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, a Vivat Bacchus, Csézy, valamint Andrejszki Judit és Pejtsik Péter előadását is élvezhetik.

A gálavacsora mellett két fontos kísérőprogramja lesz a bálnak: a Pannónia Aranygyűrű átadása egy fiatal borásznak, aki pályázat útján, neves kurátorok döntése alapján kapja a kétévente kiosztott díjat, valamint egy jótékonysági célú adomány átadása.
A vacsora után megnyíló bál hangulatáról a Netti és a Holländer együttes gondoskodik. A bál alatt a résztvevők tizenöt korábbi Év bortermelőjének – Tiffán Ede, Vesztergombi Ferenc, Gere Attila, Thummerer Vilmos, Polgár Zoltán, Maya Ernő, Árvay János, Takler Ferenc, Frittmann János, Konyári János, Lőrincz György, Légli Ottó, Vida Péter és Áts Károly – egy-egy tételét ízlelhetik meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink